10 / 05 / 2024

Cemal Kişmir: Konut kredisinde faiz beklentisi var

Cemal Kişmir: Konut kredisinde faiz beklentisi var

Cemal Kişmir, konut kredilerinde tüketicinin net olarak beklentisinin en uygun faizle borçlanmak olduğunu anlattı



Otomobil kredisi alana navigasyon cihazı hediye
TEB (Türk Ekonomi Bankası) Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, bireysel kredilerde pazar payını artırmak isteyen bankanın bu hedefine ulaşmak için bir taraftan rekabeti yakından takip ederken esas olarak tüketicilerin beklentilerini analiz edip buna uygun fiyatlama ve ürünler sunmayı tercih ettiğini söyledi.

"Geçtigimiz yıl aralık ayında başlattıgımız `yeşil trompet' bu strateji paralelinde oluşturulmuş bir pazarlama platformu oldu" diyen Kişmir, "Bu dönemde tüketicilere ihtiyaç kredilerinde en uygun koşullarda kredi kullandırmayı taahhüt ettik ve çok olumlu tepkiler aldık. Geçtigimiz aydan itibaren de bankamızdan otomobil kredisi kullanan müşterilere hem uygun faiz imkanı sunuyoruz hem de navigasyon cihazı hediye ediyoruz. Her iki kampanyamızı da gelen yoğun talep üzerine sürelerini uzattık" dedi.

`Konut kredisinde faiz beklentisi var'
Konut kredilerinde tüketicinin net olarak beklentisi en uygun faizle borçlanmak olduğunu anlatan TEB Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, "Burada tutar yüksek, vade de uzun oldugu için faiz oranlarındaki çok küçük değişiklikler taksit tutarlarını önemli oranlarda etkiliyor" dedi.

`Teknoloji bireysel bankacılığı geliştirdi'

Bankaların uzun bir süre boyunca kurumsal bankacılığa ağırlık verdiğini belirten Cemal Kişmir, teknolojinin de yardımıyla bankaların bireysel bankacılık faaliyetlerini geliştirdiklerini söyledi. Kişmir, "Bankalar artan banka sayısından doğan rekabet ortamı ve konjonktürün de etkisi ile bireysel bankacılık hizmetlerine ağırlık vermeye başladılar. Türkiye'deki bankalara baktığımız zaman müşterilerine her geçen gün yeni bir ürün ya da ürünlerinde yarattıkları bir farklılık sunduklarını görüyoruz. Bu anlamda bankacılık dışındaki sektörlere göre en hızlı gelişen sektör olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön