03 / 05 / 2024

Cemal Onaran: 2010 mortgage sektörünün en iyi yılı!

Cemal Onaran: 2010 mortgage sektörünün en iyi yılı!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran, 2010 yılının mortgage sektörünün bugüne kadarki en iyi yılı olduğunu söyleyerek sektörde asıl hareketlenmenin 2011 yılı son çeyreğinde olacağını söyledi



2010 yılının mortgage sektörünün bugüne kadar yaşadığı en iyi yıl olduğun söyleyen Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran faiz oranlarında dip noktalara gelindiğini söyledi. Önümüzdeki yıl merkez bankasının politikalarına bağlı olarak faiz oranlarının seyrini düşüşten ziyade artış şeklinde olma ihtimali daha yüksek olduğunu söyleyen Onaran 'Ama bu artış tüketicilerin taleplerini erteletecek seviyede çok yüksek olmayacaktır. Bu hareketlenmeyi de 2011'in son çeyreği gibi bekliyoruz' diye konuştu. 2005'den bugüne kadar yaklaşık 120 bin kişiyi ev sahibi yaptıklarını da hatırlatan Onaran, 'Geçen yıl sektör 337 bin adet konut kredisi kullandırmıştı. Bu yıl 410-420 bin adeti bulacaktır. Haftalık olarak daha önce günde bin adet kredi kullandırırken, şu anda günde bin 500 ile 2 bin adet konut kredisi kullanılıyor. Biz de ilk altı aylık bilanço rakamlarına göre 6.6 Milyar lira tutarında konut kredisi kullandırdık' diye konuştu.

Müşteriye 23 farklı ürün sunuyor
Mortgage paketleri hakkında bilgi de veren Onaran, tüketicilerin farklı ihtiyaçları ve risk algılarını dikkate alarak ürün yelpazesini oluşturduklarını söyleyerek 23 farklı ürün sundukları hatırlatarak tüketicilerin faiz oranlarında gerçekleşecek dalgalanmalardan olumsuz etkilenmemek için Sabit Faizli Mortgage ve belirli bir komisyonu baştan ödeyerek taksitlerini düşürdükleri İndirimli Mortgage ürünlerini daha fazla tercih ettiklerini söyledi. Onaran bunun yanı sıra sundukları diğer ürünleri ise şöyle sıraladı: İndirimli Mortgage, Düşen Faizli Mortgage, Azalan Taksitli Mortgage, şžimdi Al Sonra Öde Mortgage, Mortgage Sepeti. Onaran bunun yanı sıra son olarak kamu çalışanlarına özel Kamu Mortgage Paket'ini sunduklarını müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve risk algılarını dikkate alarak ürün yelpazelerini genişleteceklerini de sözlerine ekledi.
Sabah Emlak


Geri Dön