03 / 05 / 2024

Çengelköy yenileniyor!

Çengelköy yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çengelköy’de Vahdettin Köşkü ve yakın çevresi ile Çengelköy içinde 166 binanın çehresi yenileyecek.



Çengelköy’ün tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’nin de içinde bulunduğu bölgede 116 binanın çehresi yenilenecek. Yenileme projesi kapsamında tüm masrafları İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Projede kapsamında bir de Çengelköy girişine mermi şeklinde 15 Temmuz Çeşmesi inşa edilecek.


Çengelköy yenileme projesi kapsamında bina cephelerindeki sıva ve boya yenilenip, estetik görünümün yanında, yağmur suyu olukları, klima dış üniteleri, çatı ve balkonlarda bulunan antenler ile uydu çanaklarına, reklâm ve tanıtım levhalarından, doğrama ve balkonlardaki yanlış mimari uygulamalara kadar her türlü sorun çözüme kavuşturulacak.


Çengelköy yenileniyor!


ÇINARALTI KALACAK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’ndeki mevcut masa ve sandalyeler ile 800 yıllık tarihi çınarın yer almadığı bir proje görselini paylaştı. Başkan Türkmen, "Proje görselinde masa ve sandalyeleri koymayı unutmuşuz. Tarihi Çınaraltı olduğu gibi kalıyor. 15 Temmuz’un kahramanı esnafların hiçbirinin dükkan ve tezgahına dokunmayacağız” dedi. Türkmen, bayramdan sonra önce elektrik hatlarını yenileyeceklerini, sonra da cephe ve zemin tasarımına başlayacaklarını belirtip, “Biraz toz toprak sizi bekliyor. Güzel bir tarihi Çengelköy ortaya çıkacak. Proje 20 ay sürecek" dedi.


Çengelköy yenileniyor!


SOSYAL TESİS GELİYOR

Türkmen, daha önce Güneş Sigorta’ya ait olan ve şu anda İSPARK’ın otopark olarak kullandığı alana da Çengelköy’e uygun sosyal tesis yapılacağını açıkladı. Türkmen "Yakında ihalesi yapılacak. Üste, içinde sanat galerisi, kurslar, hediyelik eşyaların satılacağı dükkan ve kafelerin olacağı bir tesis, yerin altına da otopark olacak" şeklinde konuştu.


Çengelköy yenileniyor!


Hürriyet 



Geri Dön