04 / 05 / 2024

Çengelköy'de Mesa'da yaşam 40 aile ile başladı!

Çengelköy'de Mesa'da yaşam 40 aile ile başladı!

Çengelköy'de Mesa isimli projeyi tamamlayan Mesa Mesken, yeni projelerle yola devam ediyor. İstanbul'un dev projesi Tema Park ile ilgili çalışmalarını sürdüren firmanın portföyünde beş projede daha yer alıyor



Çengelköy'de Mesa isimli projeyi tamamlayan Mesa Mesken, yeni projelerle yola devam ediyor. İstanbul'un dev projesi Tema Park ile ilgili çalışmalarını sürdüren firmanın portföyünde beş projede daha yer alıyor.

Ankara merkezli Mesa Meskenin İstanbul Çengelköyde 104 bin metrekare arsa üzerinde gerçekleştirdiği Çengelköyde Mesa projesinde yaşam başladı. Şu anda 35-40 civarında ailenin taşındığı projede eylül ayında 150 ailenin yaşaması bekleniyor. Toplam 298 konut olarak planlanan projede şu anda 40 konut yeni sahiplerini beklerken, Mesa Mesken, geliştirdiği altı yeni proje için de çalışmalarını sürdürüyor.

'Çok değer kazandı'
Kuruluşlarının 40ıncı yılında İstanbulda kalan son İstanbul sloganıyla başlattıkları Çengelköyde Mesayı 200 milyon liraya gerçekleştirdiklerini belirten Mesa Mesken Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ahmet Can Aynagöz, projenin taşıdığı değere dikkat çekti. Çengelköyde Mesa projesinin tam da 2008 yılında meydana gelen global ekonomik krizle birlikte inşasına başladıklarını anlatan Aynagöz, buna karşın piyasadaki en çok değer kazanan projeler arasında yer aldıklarını dile getirdi. İnşaata başlandığında net metrekare birim fiyatının 4 bin 300 lira olduğunu belirten Aynagöz, bugün satış fiyatlarının 6 bin ile 9 bin lira arasında seyrettiğini dile getirdi. Bu artışla birlikte proje sakinlerinin büyük bir bölümünün oturum amacıyla tercih ettiğini söyleyen Aynagöz, Çengelköyde Mesa, böylece iyi bir yatırım aracı olduğunu da ortaya koydu. Proje küresel krizden etkilenmedi ve ilk sakinlerini karşılamaya başladı diye konuştu.

'Sadece 20 dönüm inşaat'
Projedeki 104 bin metrekare alana karşın 50 bini yer üstünde, 54 bini de yeraltında otopark, depo ve sığınak olarak 104 bin metrekare inşaat gerçekleştirdiklerini dile getiren Aynagöz, Elit bir yaşama hitap eden, az katlı bir villa projesi gerçekleştirildi. Yüzde 80ini yeşil alana ayrılan bu arazide çevre dokusuna uyumlu, 3er katlı 46 bloktan oluştu. Her ihtiyaca uygun 6 farklı tipteki bloklarda, büyüklükleri 80 metrekare ile 290 metrekare arasında değişen toplam 298 adet konuta yer verildi diye konuştu.
Arsanın ye üstünde sadece 20 dönümüne inşaat yaptıklarını belirten Aynagöz, Her projede olduğu gibi burada da yeşil alana yer verdik. Otoparkları ve diğer ihtiyaç alanlarını yer altına aldık. Hatta zorunlu olmadıkça site içinde araç gezmeyecek dedi.

YENİ DÖNEMDE YENİ PROJELER
Mesa Meskenin projeleri hakkında da bilgi veren Can Aynagöz, ikisi Kartalda, birisi Çamlıcada, birisi Bahçeşehirde, birisi Kağıthanede ve biri de Halkalıdaki Temapark olmak üzere altı proje üzerine yoğunlaştıklarını dile getirdi. Daha çok fizibilite, görüşme ve araştırma safhasında oldukları için kesin bilgiler aktaramayan Aynagöz, netleşen çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

KARTAL: "Kartalda birisi E-5 kenarında, diğeri sahile yakın iki proje gerçekleştireceğiz. Netleşmemekle birlikte ortalama 250şer konutlu olacak. Sene sonuna doğru satışa çıkmayı planlıyoruz.
BAHÇEŞEHİR: "Gerçekleştirdiğimiz projelere ilave olarak 4. etap olarak isimlendirdiğimiz182 konutlu bir projede de ilerliyoruz. Hatta 60 tanesini sattık. Burada sonbaharda satışa çıkacaktık ama gerek kalmayacak gibi görünüyor."
ÇAMLICA: "YAtayi ve villa tarzı bir proje üzerinde çalışıyoruz. 85 dönümlük arsada burasında daha ilerlememiz gereken konular var. Gelecek yıla kalacak gibi görünüyor.
KAĞITHANE: Burada ofis ve Metro Mağazaları ile bir birlikteliğimiz söz konusu. 76 bin metrekarelik bir arsada ofis projeleri gerçekleştiriyoruz. Sonbaharda satışa çıkacağız.


Geri Dön