03 / 05 / 2024

Cengiz Holding, İstanbul'a mega proje ile girebilir

Cengiz Holding, İstanbul'a mega proje ile girebilir

İnşaat, enerji ve alüminyum sektörlerinin dev oyuncusu Cengiz Holding, 2005'te kurduğu yedi yıldızlı Sungate Port Royal Oteli ile dikkatleri üzerine çekmişti



İnşaat, enerji ve alüminyum sektörlerinin dev oyuncusu Cengiz Holding, 2005'te kurduğu yedi yıldızlı Sungate Port Royal Oteli ile dikkatleri üzerine çekmişti. 100 milyon dolara mal olan, Cengiz Grubu'nun deneyiminin de katkısı ile inşaatı bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan otelin en büyük müşterileri Rus turistler olmuştu. Otel, yepyeni konsepti ile kıyı turizminde gündem yaratmışu o dönem.

Cengiz Holding, 2007 yılında bin 174 odası bulunan, 200 dönüm arazi üzerine kurulu tesisi Rus emlak devi Mirax'a sattı. Satış bedelinin 340 milyon dolar gibi yüksek bir fiyat olması satışın gerçekleşmesini sağlayan ana unsuru oluşturdu. Turizm yatırımlarım çok iyi değerlendirdiklerini belirten Cengiz Holding yönetimi, Sungate'i, istedikleri fiyatın verilmesi üzerine sattıkları açıklamasını yaptı. Grubun yine Antalya'da Le Jasmin Resort adı altında ortak oldukları bir tesis bulunuyor. Ancak ağırlıklı işleri arasında çok gerilerde kalıyor sözünü ettiğimiz bu otel.

Cengiz Holding, yatırımlarını şu dönemde müteahhitlik ve enerji sektörlerinde devam ettiriyor.

Karadeniz Otoyolu Projesi'nin en önemli üstlenicilerinden olan Cengiz Holding, ayrıca santral kurma faaliyetlerinin yanı sıra dağıtım özelleştirmelerinin de etkin yatırımcıları arasında yer aldı.

Cengiz Holding'e yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre grup, turizm yatırımlarına kıyı bölgelerinde pek sıcak bakmıyor. Ancak özellikle şehir otelciliğinin geleceğine inanan Cengiz yönetimi, çok büyük ve temalı bir proje ortaya koymaları halinde İstanbul'da otel yatırımı gerçekleştirebilecekleri yönünde görüş bildiriyor.
Ekonomist


Geri Dön