Sektörel

Cengiz Holding'in Cennetkoy projesine mahkemeden de olumlu karar çıktı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy'deki Cennetkoy'u cehenneme çeviren projesini hız kesmeden sürdüren Cengiz Holding'e mahkemeden olumlu karar çıktığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Cengiz Holding'in, Muğla'da Gölköy Mahallesi Cennetkoy’daki Gökburun yarımadasında; doğal ve arkeolojik alanda hayata geçirdiği proje ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.  

Bodrum Belediyesi'nin, 2022 yılı Aralık ayında,  180 dönümlük alandaki otel ve konut projesi için düzenlediği inşaat ruhsatları, kamuoyundan gelen yoğun tepkilerin ardından Ocak 2023'ün ilk haftasında iptal edilmişti. Bu iptalin ardından ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayarak hukuki süreç başlatılmıştı. 

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre; geçen sene Muğla 1. Bölge İdare Mahkemesi’nin ruhsat iptali ile ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararından sonra şantiyede çalışmalar başlamış, Bodrum Belediyesi İdare Mahkemesinin kararına itiraz ederek üst mahkeme olan İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuru yapılmıştı. 

Başvuruyu karara bağlayan İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi'nden de Cengiz İnşaat lehine karar verildi. 

Bodrum Belediyesi’nin “yolsuz tescil” gerekçesiyle ruhsatları iptal etmesine ilişkin karar veren mahkeme, “yolsuz tescil” gerekçesinin ruhsat verilmesine engel teşkil etmediği ile ilgili hüküm verdi. 

Cengiz Holding'in projesini ara vermeden sürdürdüğü belirtildi. 

Cengiz Holding'in Bodrum'un Cennetkoy'unda hayata geçireceği proje için de ÇED gerekli değil kararı verildiği geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Cengiz İnşaat tarafından Gökburun Mevkii 305 ada 1 parsel ile 306 ada 1 parselde yapılması planlanan 'Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı' projesi için verilen kararı tepkilere sebep oldu. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Mustafa  Erdoğan, konuya ilişkin "Cengiz Holding burada bir defa daha hukuku dolaştı ve projeyi değiştirdi. ÇED raporu alabilmek amacıyla oteldeki oda sayısını düşürdü ancak bu defa da odaların metrekaresi 400-1200 metrekare olduğu ifade edildi. 1200 metrekarelik otel odası mı olur? Bunlar olsa olsa lüks villa olur. Şimdiden 10 milyon dolar bedelle satacakları konuşuluyor. Çevre Mühendisleri Odası 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali için dava hazırlığına başladı. TMMOB olarak doğanın, tarihin, kültürün yağmalanmasına engel olmak amacıyla ne gerekliyse yapacağız" açıklamasında bulundu. 

İBB açıkladı! İstanbul'da bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi?

Migros'ta yüzde 60'lık dev indirim başladı: Aptamil devam sütü 599, Fairy 32'li tablet 219, dev havlu kağıt 69 TL!

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?