26 / 06 / 2024

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Cennet Koyu’ndaki kapasite artışına onay çıktı! 

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Cennet Koyu’ndaki kapasite artışına onay çıktı! 

İş insanı Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz İnşaat'ın Muğla Bodrum’daki Cennet Koyu’nda yapım çalışmalarına başladığı otelin kapasite artışı onaylandı. İşte detaylar...



Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz Holding’e bağlı Cengiz İnşaat'ın Bodrum’daki Cennet Koyu’nda yapım çalışmalarına başladığı otelin kapasite artışı onaylandı.

Cennet Koyu’nda hayata geçirilecek olan otel projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci 2022 yılının Ekim ayında başlamıştı. Yine aynı yılın Aralık ayında söz konusu proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verilmişti. 

PROJEYİ BÜYÜTMEK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Cengiz İnşaat Bodrum'daki projesini büyütmek için Ekim ayında düğmeye bastı. Şirket yaptığı başvuruda 101 apart oda ve 83 suit oda olmak üzere toplam 184 odalık proje için  kapasite artışı talep etti. Söz konusu bu artışla birlikte 440 kişinin konaklayacağı turistik tesisin 556 kişilik kapasiteye çıkarılması talep edildi.

2022 yılının Ekim ayında 568 milyon 831 bin 860 TL'ye mal olması planlanan projenin maliyeti neredeyse 100 milyon TL artarak 658 milyon 436 bin 604 TL'ye yükseldi. Cennet Koyu'ndaki projenin kapasite artışı için geçtiğimiz Eylül ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yapılmış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci de başladı. Söz konusu proje için 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.


İNŞAATA ARA VERİLMİŞTİ


Söz konusu araziyi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan alan Cengiz İnşaat, tesisin inşasında çevreye duyarlı, su ve karbon ayak izini azaltacak malzemeler kullanacağını belirtmişti. 306 ada 1 parselin ruhsat alınmış olup inşaat faaliyeti başlarken, turizm sezonu sebebiyle ara verilen inşaat faaliyetlerine sezon bitiminde devam edileceği de açıklanmıştı.

Cengiz İnşaat Bodrum projesi; Göl Mahalle Merkezinin kuş uçuşu 2,5 kilometre doğusunda yer alırken, Bodrum İlçe Merkezinin de kuş uçuşu 9,3 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Proje alanının kuzeyi, batısı ve doğusu deniz kıyısı olup güneyinde ormanlık alan ve tarım alanı şeklinde  planlı alanlar bulunuyor. 

Cengiz İnşaat Cennet Koyu projesinde konaklama birimlerinin dışında; Lokanta, pastane, toplantı salonu, Türk hamamı, havuz bar, çocuk oyun alanı, amfi tiyatro, vitamin bar, aletli jimnastik salonu, bar, oturma salonu, buhar odası, sauna, masaj odası, kapalı yüzme havuzu, açık yüzme havuzu, apart ünite yüzme havuzu, su sporları merkezi, otopark yer alacak. 

Cengiz İnşaat'ın Bodrum projesinin inşaat çalışmalarının turizm sezonu dışında 4 inşaat sezonunda tamamlanması planlanıyor. 

Konut kredilerindeki daralma konut satışlarının sonunu getirdi!

Milli Emlak 3 şehirdeki 4 konut ile 23 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirimle satıyor: Milli Emlak ihale! 

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı? 


Geri Dön