30 / 04 / 2024

Cengiz Sarıbay, İzmit'teki dayanıksız binalara karşı uyardı!

Cengiz Sarıbay, İzmit'teki dayanıksız binalara karşı uyardı!

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 Ağustos depremi sonrası hasarlı evler konusuna dikkat çeken Sarıbay, "İzmit'te 3.500'e yakın mezar ev bulunuyor" açıklaması yaptı.



CHP'nin satın alacağı yeni il binasıyla ilgili bilgi veren Cengiz Sarıbay, "İnönü Caddesinde Akça Camii'nin karşısında bulunan Özbek Apartmanı için teklifi yaptık. Haber bekliyoruz" dedi. 


Açıklamasında depreme dayanıklı olmayan evlerden de bahseden CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "İzmit'te 17 Ağustos depreminden kalan 3 bin 500'e yakın mezar evler var. Bu evleri yağlanıp, ballanıp özellikle öğlencilere kiraya veriyorlar. Bu akşam bir deprem olsa burada binlerce insan ölür. Ben İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı ve Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu göreve çağırıyorum. Bununla ilgili kesinlikle bir çalışma yapılması gerekiyor. Burada ölecek bir insanın sorumlusu kentin yöneticileri olur" dedi. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen haftaki ziyaretinde alınan tedbirleri değerlendiren Sarıbay, "Tabi ki önlemler alınması normaldir. Ama saatlerce Outlet'e giden yolun kapatılması çok yanlıştır.  Bunların insanları rahatsız etmeyecek seviyede yapılması gerekmektedir. Abartılı bir tedbir alınması kenti zor bir duruma sokmaktadır. Bu tavrı kınıyorum. Başbakanın da bundan rahatsızlık duyması gerekir. Başbakan'ın vatandaşlar ile iç içe olması gerekir" dedi. 


Özgür Kocaeli




Haber Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, haftalık basın açıklamasında yeni il binalarıyla ilgili sona gelindiğini, buldukları bina için fiyat teklif ettiklerini teklifleri kabul edilirse en kısa sürede taşınacaklarını belirtti.

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İl binasındaki açıklamasında yıkılacağı açıklanan Barlar Sokağı ile ilgili ifadeler kullanan Sarıbay, esnafın örgütlü olmamasının bu konuda dikkat çektiğini dile getirdi.


“HİÇ DESTEKLERİNİ GÖRMEDİK”


Barlar Sokağı esnafına destek verdiklerini dile getiren il başkanı Sarıbay, “Bizim esnafımız maalesef örgütlü değil. Önce kendileri örgütlenecekler. Bizler kendilerine destek verdik. Milletvekilimiz Haydar Akar, onların yanında bulunup eylemlerine katıldı. Esnafımızın partimize gelip çalışmalarda bulunması gerekir. Başları sıkışınca bize geliyorlar. Seçim zamanında hiç desteklerini görmedik. Buna rağmen desteğimizi esirgemedik. Bundan sonrada aynı şekilde davranacağız” dedi.


YENİ BİNADA SONA GELİNDİ


Açıklamasında yeni il binası ile ilgili gelişmeleri de kamuoyu ile paylaşan il başkanı Cengiz Sarıbay, “Yeni bina konusunda, İnönü Caddesi Akça Camii karşısında bulunan Özbek Apartmanı’nın 3 katlık bölümü için fiyat teklifinde bulunduk. Ben binayı gezdim, beğendim. Eğer karşı taraf teklifimizi kabul ederse en kısa sürede buraya taşınmak istiyoruz” dedi.


DEPREM OLSA YERLE BİR OLURUZ


İzmit’te hasarlı binaların bulunduğuna dikkat çeken Sarıbay, “İzmit’te 1999 depreminden kalan 3 binden fazla mezar ev var. Yeni bir deprem olması durumunda bunlar yerle bir olacak. Bu valilik kayıtlarında da var. Maalesef kimse çalışma yapmıyor. Bu konuda Vali’yi de, Büyükşehir ve İzmit Belediye başkanlarını da uyarıyorum, olası bir depremde can kaybı büyük olur. Bu binalar bir an önce yıkılmalı. Sorumlular kenti ve ilçeyi yönetenlerdir” diye konuştu.


Kocaeli


Geri Dön