07 / 05 / 2024

Century 21 krizde hem satışları hem ofis kârlılığını artırdı

Century 21 krizde hem satışları hem ofis kârlılığını artırdı

Kriz döneminde konut satış ve kiralaması zorlaşınca emlak danışmanlarına ilgi arttı. Century 21, 16 ofis daha açmasına rağmen ofis başına kârlılığı katladı



Küresel ekonomik kriz ve emlak sektöründeki durgunluğa rağmen Century 21, hem ofis sayısı hem de ofislerin kârlılığını artırdı. 2009 yılı boyunca 16 yeni ofisi daha bünyelerine kattıklarını belirten Century 21 Genel Müdürü Sinan Şerifoğlu, hem ofis sayımız hem de ofis başına düşen karlılığımızı artırdık" diye konuştu. Şerifoğlu, 2008 yılında toplam 7 bin 205 işleme aracılık etmelerine karşılık krize ve piyasadaki durgunluğa rağmen bu yıl 8 bin 920 konut satış ve kiralanmasına aracılık ettiklerini ve kârlılıklarını da artırdıklarını belirtti. Şerifoğlu, bunun nedenini "İnsanlar, krizden önceki dönemlerde satış ya da kiralama işlemlerini bir şekilde kendi başlarına da halledebileceklerini düşünüyorlardı. Ancak krizle beraber hem konut bulmak hem de kiralamak zorlaşınca emlak danışmanlarımıza olan ilgi daha da arttı. Bu da krize rağmen büyümemize nedne oldu" şeklinde açıkladı.Şerifoğlu, 2008 yılında 4 milyon dolar kâr ettiklerini belirtirken bu yıl 5 milyon dolarla kapatacaklarını söyledi. Century 21 Türkiye'deki toplam ofis sayısını 91'e çakaracak.

1'e 3 prim dönemi bitti
Emlak sektörünün krizin başladığı 2008 Eylül ayından itibaren düşüş trendine girdiğini vurgulayan Şerifoğlu, "Fiyatlar yüzde 20 oranında düşmüştü. 2010 yılında fiyatlarda bir toparlanma göreceğiz. Toparlanma özellikle ikinci çeyrekten itibaren başlar" diye konuştu.

Altın ceketle farkındalık yaratacak
Şerifoğlu, Century 21 danışmanlarının giydiği 'Altın ceket'i (üstteki fotoğrafta) bir pazarlama unsuru olarak kullanacaklarını söyledi. Şerfioğlu, Fransa'daki 1000 ofisimizde emlak danışmanları 'altın ceket' giyiyor. İnsanlar onların danışman olduğunu biliyor ve yanlarına gelerek bilgi alıyor. Aynı şeyi burada da yapacağız" dedi.
Sabah Emlak


Geri Dön