28 / 04 / 2024

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi!

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi!

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi. Urla Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Bazı parseller ise  çıkarıldı. 



Hükümet, 25 Ocak tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamında Çeşme Alaçatı ile Urla Zeytineli’nde yer alan toplam 511 parselin turizm yatırımlarına tahsis edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, karar hala tartışılmaya devam ederken hükümet dün yeni bir Cumhurbaşkanı kararı ile Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin sınırlarını biraz daha genişletti. Zeytineli’ndeki bazı yerler de alan içerisine alındı. Ayrıca karaya çok yakın bazı küçük adalar da alanın içerisine dahil edildi. Bölge güneyde denize doğru, doğuda ise karaya doğru biraz daha genişletilmiş oldu.

Ayrıca yeni Cumhurbaşkanı kararı ile Zeytineli’nde yer alan 293 parselin kamulaştırılmasından vazgeçildi.Fakat DİSK Genel-İş Sendikası’na ait olan Zeytineli köyü Böğürtlen mevkiindeki 61 dönümlük denize sıfır arazi yine kamulaştırılacak alan içerisinde kaldı. Genel-İş Sendikası kamulaştırmaların iptali için bir dava dosyasını hazırladı. Sendika hazırlanan dosyada kamulaştırmada kamu yararı olmadığına dikkat çekecek. Ayrıca mülkiyet hakkının ihlal edildiğine de vurgu yapılacak. Davanın önümüzdeki birkaç gün içerisinde açılacağı belirtildi.

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi!

ÇEŞME VE DİDİM

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Ege’nin cazibesini artırmak için Çeşme ve Didim’i merkez olarak belirledik. Antalya’ya 40 defa gelen yabancılar var. Eğer farklı alternatifler sunmazsak, bir süre sonra onları kaybedeceğiz. Bu sebeple Çeşme’yi Cannes gibi yapacağız” şeklinde konuşmuştu.

 

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!


Geri Dön