29 / 04 / 2024

Çeşme Marina en iyi tasarım ödülü aldı!

Çeşme Marina en iyi tasarım ödülü aldı!

Daha önce, "En İyi Mimarlık Projesi" gibi ödülleri kazanan Çeşme Marina Ankaralı Içtaş inşaat firmasının inşa ettiği Çeşme Marina, Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birligi'nce 'En iyi tasarım' ödülüne layık görüldü.



Ankaralı  Içtaş inşaat firmasının inşa ettiği Çeşme Marina, Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birligi'nce 'En iyi tasarım' ödülüne layık görüldü. 

Merkezi Ankara'da buluna  İçtaş İnşaat tarafından inşaa edilen ve Doğu Akdeniz'in en önemli yat limanlarından birisi olan Çeşme Marina, Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği'ne (PIANC) bağlı Rekreasyonal Denizcilik Komisyonu tarafından, 2014 PIANC Marina Üstün Tasarım JackNichol Ödülünü kazandı. 


Deniz dünyası tarafından kabul edilen en prestijli ödüllerden birisini aldıklarını belirten IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Salih Çeçen, "Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği'nden ödül alan ilk Türk marina olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ödülün Türk marinacılık sektörü için önemli bir adım olacağını düşünüyor ve bu ödüle layık gören herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 


HEPSİNİ GERİDE BIRAKTI


 Daha önce, "En İyi Mimarlık Projesi". "En İyi Marina", "En İyi Turizm Yatınım" gibi ödülleri kazanan Çeşme Marina, PIANC ödülünü alırken dünyanın en oııemli ve ödüllü Jachthaven Bruinisse (Hollanda), Marstrand (İsveç)Porto Montenegro (Karadağ) marinalanm geride bıraktı. Değerlendirme aşamasında estetik ve çevresel değerlendirme kriterlerinin çok önemli olduğunun altını çizen Çeçen, "Dünyanın en önemli projeleriyle aynı anda sahneye çıktık. Ancak emeklerimizin karşılığını almayı başardık. Bu proje ülkemize iyi bir prestij kazandırdı" dedi. 


KAPASİTESİ 500 


Tekne denizde 400, karada ise 100 tekne kapasitesine sahip olan ve uzunluğu 6 metreden 60 ' metreye uzanan süper yatlara kadar hizmet verebilen Çeşme Marna fonksiyonellik, estetik ve çevresel sürdürülebilirlik kriterleri açısından en iyi tesis olarak seçildi


Hürriyet Ankara 


Geri Dön