05 / 05 / 2024

Çeşme Residences& Hotel muhteşem bir tatil vaadediyor

Çeşme Residences& Hotel muhteşem bir tatil vaadediyor

Çeşme'de Mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan, "7800 Çeşme Residences& Hotel", Çarmıklı İnşaat tarafından projelendirilmiş



Sade ama görkemli anlayış, projenin tümüne hakim olmuş. Denize karşı konumlandırılmış 5 katlı doğrusal blok, hem düşey hem de yatay dolaşımın örgütlendiği bir ara sokak ile çift yüzlü hale dönüştürülmüş. Kendisini merkezleştiren ve yapısal görünme biçimi ile öne çıkan, dikkat çeken ve gücünü bu tür bir ilgiden almayı bekleyen bir kitle yerine, üzerine örttüğü peyzaj katmanı ile olabildiğince geride durmayı, bu yolla da mimarlığın stil, üslup veya tarz olarak tanımlanabilecek kavramlarının yükünden uzakta kalmayı seçen "7800 Çeşme Residences&Hotel" için projenin mimarı Emre Arolat, sıra dışı çözümler uygulamış. Çeşme'nin meşhur rüzgârından ve güneşten binayı korumak amacıyla ünitelerin bakış yönlerini oluşturan güney ve kuzey cephelerinde tasarlanan iki farklı kırıcı sistem, olabildiğince basitleştirilmiş elemanlar olarak yapının dış algısının en önemli unsurları haline gelmiş. Kesitte birbirlerinin üzerinde kayarak geri çekilen üniteler, her iki yönde geniş teras-bahçeler oluşturmuş. Bu bahçelerde yer alacak olan peyzaj katmanının yapıyı olabildiğince önemsizleştirmesi fikri, tasarımın ana ölçütü olarak her aşamada devrede tutulmuş. Ünitelerin iç düzenlerinde konvansiyonel bir planlama yönelimi yerine oldukça şeffaf ve akışkan bir düzen benimsenmiş. Ana kitle ile plaj arasında kalan bölümde, sosyal alanların yanı sıra tek katlı bir ünite zinciri konumlandırılmış. Bu alandaki tüm yapısal unsurların üzeri de düzenli bir peyzaj katmanı ile örtülmüş.


(2007'de inşasına başlanan, Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan "7800 Çeşme Residences& Hotel" projesi, Çeşme'nin en güzel koylarından biri olan Boyalık Koyu'nda konumlanıyor.)


7800 Çeşme Residences&Hotel'de, iç özellikleri birbirinden farklı 10 ayrı tip ünite seçeneği ile 42 rezidans bulunuyor. Projede rezidans bölümünün yanı sıra butik otel, SPA, restoran ve plaj bölümü yer alıyor. Projenin genel mimarisine uygun olarak hazırlanmış olan 12 odalı butik otel, 12 ay verilen hizmet ve sağlanan konfor ile muhteşem bir tatil için misafirlerini bekliyor.

ÖZEL OLARAK YETİŞTİRİLEN BİTKİ ÖRTÜSÜ

7800 Çeşme Residences&Hotel projesinin binalarının dış cephesinde, Türkiye'de ilk kez uygulanan, İskandinavların özel olarak geliştirdiği, yazın sıcak ve nemden, kışın ise soğuk ve yağmurdan etkilenmeyen, çürümeyi önleyen "thermowood" malzeme kullanılırken, projenin çevre peyzajı için çok özel bir çalışma gerçekleştirildi. Çeşme'nin bitki örtüsüne uygun olarak, uzun araştırmalar sonucunda belirlenen bitkilerin düzenlemesini Trafo Mimarlık uyguladı.

ÜNLÜ TASARIMCILAR VE MARKALAR 7800 ÇEŞME RESIDENCE&HOTEL'DE

Residence bölümündeki mutfak dolapları için Aritel, büfeler için Acerbis, lambalar için Artemide, banyo dolaplarında Bimex ve yataklar için Readelli seçilirken, ankastre ürünlerde ise Gaggenau tercih edilmiş.

Projenin otel bölümünde ünlü İtalyan markalar ön plana çıkıyor. Odaların tamamen ham ahşaptan oluşan mutfak dolaplarında Riva 1920, koltuklarda Living Divani, odalarda televizyon kapalıyken deri çerçeveli ayna gibi görünen, açılınca TV olan High Line marka ürün kullanılmış. Ortak alanlarda kullanılan deri koltuklar için Baxter markası seçilirken, ünlü tasarımcı Karim Rashid'in Bonaldo için tasarladığı bar tabuleri sade şıklığın bir göstergesi. Otelin lobi bölümü de Pierro Lissoni tasarımı. Armatürlerde ise Vitra'nın ödüllü İstanbul serisi kullanılmış.

DİNGİNLİĞİN VE HUZURUN YENİ BULUŞMA NOKTASI; 7800 ÇEŞME SPA

7800 Çeşme Residences&Hotel içinde yer alan SPA farklı mimarisi ve çok özel hizmetleri ile misafirlerine dinginliği ve huzuru vaat ediyor. Sarı ve turkuaz tonlarındaki Bisazza cam mozaiklerinin kullanıldığı, özel eğitimli uzmanlar tarafından uygulanan özel masaj ve bakımların sunulduğu SPA, 12 ay boyunca hizmet verecek. Rahatlatıcı masajların yanı sıra anti-aging paketleri, özel detoks programları bulunuyor.

7800 Çeşme Residences&Hotel projesinde açık-kapalı havuz, termal havuz, tatlı ve tuzlu su havuzları ile bar, restoran ve fitness gibi sosyal aktiviteler için de birçok bölüm bulunuyor. İtalyan şef Franco Paolo Lattanzi danışmanlığında, Akdeniz mutfağının lezzetli mönüsüyle hizmet verecek olan 120 kişi kapasiteli restoran özel locaları ile farklılık yaratmaya devam ediyor.


(7800 Çeşme Residence&Hotel projesinin rezidans ve otel bölümlerinde son derece sade ama şık bir dekorasyona anlayışı dikkat çekiyor. Rezidansın dış cephesinde mekanı rüzgâr ve sıcaktan koruyan ahşap paneller görülüyor.)

YAŞASIN HAYAT

7800 Çeşme Residences&Hotel bünyesinde yer alan Yaşasın Hayat Enstitüsü'nde sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, biyometrik diyet, detoks gibi pek çok alanda en doğal ve etkili yaklaşımlar tanıtılıyor. 7800 Çeşme Yaşasın Hayat Enstitüsü'nde mükemmel bir hayat okulu da faaliyet gösteriyor. Her ay düzenli olarak `sağlıklı yaşama, sağlıklı yaşlanma ve beslenme' seminerleri düzenleniyor ve uygulamalı `mutfak dersleri' veriliyor. Bu seminerlerde başta enstitünün kurucusu ve yöneticisi Prof. Dr. Osman Müftüoğlu olmak üzere, Yaşasın Hayat eğitimli pek çok uzman size bilgi ve deneyimlerini aktarıyor.

Sabah Emlak


Geri Dön