27 / 04 / 2024

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.



İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı bazı parsellerin içinde Çiğli'deki Büyük Gül Park'ının da yer aldığı imar planı değişikliği onaylandı. İmar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

ÇİĞLİ'DEKİ BÜYÜK GÜL PARKI' DA ASKIDA!

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı bazı parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı. 

Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı yapılaşmaya açan imar planı değişikliği de onaylandı. İmar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

Çeşme ve Güzelbahçe deki imar planı askıda! Çiğli deki Büyük Gül Parkı nı da ilgilendiriyor... 

İZMİR NARLIDERE SAHİLEVLERİ İMAR PLANI ASKIDA!

İzmir Narlıdere Sahilevleri’ndeki eğitim alanını özel eğitim alanına dönüştüren  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliği askıda. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Narlıdere Sahilevleri Mahallesi’ndeki bir imar planı değişikliği belli oldu. 8142 ada 2 parselin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Plan değişikliği bir ay boyunca askıda kalacakken plana itiraz edilebilecek. Plan değişikliği ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: ''8 bin 142 ada 2 parselin toplam alanı, 7.030.90 metrekare olup mevcut planda "Eğitim Tesis Alanı" olarak planlandı.

Şahıs mülkiyetinde bulunan taşınmaz 20.11.1987 tarihinde  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan planda "Eğitim Tesis Alanı olarak belirlenmiş olup söz konusu parsel 3194 sayılı İmar Kanununun 13.maddesi hükmüne tabidir. Fakat yürürlükteki planın onay tarihinden bu yana yaklaşık 36 senedir hiçbir kamulaştırma işlemi yapılmamış olup kamuya kamulaştırma külfeti oluşturulacağı görülmekte.

Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü'nden vasfını değiştirmeden (kullanım kararı) "Özel" olarak karar değişikliğine yönelik olarak görüş talep edilmiş olup, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 02 Ağustos 2023 tarih ve 80822711 sayılı yazısında söz konusu taşınmazın bulunduğu Sahilevleri Mahallesi ve bitişiğindeki Alttevler Mahallesinin yazlık-villa türü yapılardan oluştuğu, çok katlı yapılaşmaya izin verilmediği sürece önemli bir nüfus artısı yaşanmayacağı ve söz konusu bölgede resmi okulun bulunmadığının tespit edildiği
belirtildi.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

Geri Dön