28 / 04 / 2024

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım yargılanıyor!

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım yargılanıyor!

CHP’li Aybars Yıldırım, otel diye 29 daireli apartman dikmişti. Yıldırım, ardından inşaat mühürlenip yıkım kararı verilince yalan beyanla imar barışı belgesi aldı. Şimdi sahtekarlıktan yargılanıyor.



Çeşme Belediye Meclisi imar komisyonu üyesi CHP’li üyesi Aybars Yıldırım, otel diyerek ruhsat almasına rağmen, 29 daireli apartman dikmişti. CHP’li Yıldırım, hem otel hem de konut imarı olan Çeşme İnönü Mahallesi’nde bulunan arsada otel inşa etmek için belediyeden ruhsat aldı. 

OTEL DEDİ EV YAPTI

Star'dan Atakan Şen'in haberine göre; normal koşullarda 2 kat konut imarı bulunan alana turizm imarından yararlanıp 6 kat izin alan Aybars Yıldırım, inşaat tamamlanınca burasını 29 ayrı bölümden oluşan apartmana dönüştürdü. Daha sonra da daireleri satışa çıkardı. Yıldırım’ın yaptığı inşaatın hemen arkasında bulunan arsa sahibi Gülcan Gürsoy’un avukatı Mehmet Onat Vural’ın yaptığı başvurular sonrası, Çeşme Belediyesi iki dönemdir imar komisyonu üyeliği yapan Aybars ve eşi Evil Yıldırım’a ait yapı hakkında imar kanununa muhalefetten işlem başlattı. Mühürlenen yapı hakkında belediye encümenince de yıkım kararı alındı. Bu gelişmeler yaşanırken CHP’li Yıldırım’ın, milyonluk vurgunu ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Avukat Vural komşuluk hukuku kapsamında Yıldırım ve eşi Evil Yıldırım’a, kaçak inşaat gerekçesiyle 2 Ağustos 2019 tarihinde dava açıp inşaatın yıkılmasını istedi.

SAHTECİLİK DAVASI

CHP’li Çeşme Belediyesi tarafından mühür kararı olduğu halde inşaatı süren Yıldırım’ın, daha sonradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Haziran 2018’de başlatılan ‘İmar Barışı’ belgesine dayanarak, sürdüğünü açıklayan Avukat Vural, Yıldırım’ın imar barışı belgesinin sahte olduğu gerekçesiyle başvuru yaptı. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tahkikat başlattı. 

5 Ağustos 2019 tarihli, 68474 sayılı yazısı ile Yıldırım ailesinin yalan beyanla verildiği tespit edilen yapı kayıt belgesini iptal etti. Bunun üzerine imar belgesinin olmadığı nedeniyle müdürlük tarafından tapuya şerh koyuldu. Yalan beyandan dolayı ve sahte belge düzenletmekten Yıldırım hakkında ‘Resmi Evrakta Sahtecilik’ten suç duyurusunda bulunuldu. Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava halen devam ederken, avukat Vural, imara uygun olmayan olayın peşini bırakmayacaklarını, mevcut bina düzeltilmeden tüm yasal yollara başvuracağını açıkladı.

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım istifa etti!


Geri Dön