28 / 04 / 2024

Kiracısı kaçak inşaat yapan ev sahibi yandı!

Kiracısı kaçak inşaat yapan ev sahibi yandı!

Kepez’de arsalarına kaçak inşaat yapan kiracılarından şikayetçi olan iki ortak, kaçak yapı yıkılmadığı gibi bir de kiracıları adına 17 bin lira cezaya çarptırıldı.



Kepez’de arsalarına kaçak inşaat yapan kiracılarından şikayetçi olan iki ortak, kaçak yapı yıkılmadığı gibi bir de kiracıları adına 17 bin lira cezaya çarptırıldı.


Antalya'nın Kepez ilçesinde Abdil Çamır ve Cemil Kurt, sahibi oldukları arsayı, üzerindeki 6 metrekarelik gecekonduyla birlikte çit teli üretimi yapan bir esnafa kiraladı. Kiracı önce 48 metrekarelik bir büro inşa etti, ardından bir de 590 metrekarelik bir depo kondurdu. Mülk sahiplerinin Kepez Belediyesi'ne kaçak yapıyla ilgili ihbarda bulunmasına karşın adım atılması gecikti.


CEZA MÜLK SAHİBİNE

Abdil Çamır ve Cemil Kurt ilk şikayetlerini 2011 yılında yaparken, geçen süre içerisinde 5 kez yıkım kararı alınmasına rağmen kaçak yapı bir türlü yıkılamadı. Kaçak ticaret merkezi defalarca mühürlenmesine karşın faaliyetlerini sürdürdü. Bu süre içerisinde kaçak ticari yapı nedeniyle bir de Kepez Belediyesi tarafından ev sahiplerine kaçak ticari alanla ilgili 17 bin 648 lira ceza kesildi. Cezanın kiracıya kesilmesi gerektiğini ifade eden mülk sahipleri İdare Mahkemesi'ne cezanın iptali için dava açtı. 5 yıllık hukuksal mücadelenin sonunda yıkımın ilk aşaması gerçekleşti. 48 metrekarelik büro bölümü yıkılırken, kiracıya depodaki malzemeleri boşaltması için 5 gün süre verildi. Mülk sahiplerinin avukatı Eyüp Muslu, ön izinler alınmasına rağmen alana yapılması planlanan konut ve ticari alan projesinin 6 aydır kaçak yapıların yıkılamaması nedeniyle hayata geçemediğini açıkladı. Yaşanan gecikme nedeniyle arazi sahiplerinin zarar ettiğini vurgulayan Muslu, sürecin takipçisi olacaklarını anlattı.


Sabah


Haber BirGün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı



İstanbul Kadıköy'de inşa edilen 'Four Winds' projesinin yüklenici firması Taşyapı'nın, Kadıköy Belediyesi'ne 'işini kasıtlı olarak engellediği ve maddi zarar uğradığı gerekçesi ile açtığı davada karar çıktı. Anadolu 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde önceki gün görülen davada, Kadıköy Belediyesi'nin şirkete 101 milyon 859 bin lira tazminat ödemesine karar verildi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu karar ilişkin, "Bu karar hukuk açısından içler acısı bir karardır. Bu karar kaçak inşaat maliyetini Kadıköy halkına misliyle yüklemektir. Bu ceza sadece Kadıköy Belediyesi'ne değil tüm Kadıköylülere verilmiş bir cezadır. Bizden susmamızı istiyorlar. Susmayacağız. Kadıköy için Kadıköylülerle birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu. 


BirGün 


Geri Dön