27 / 04 / 2024

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiindeki mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen inşaat çalışmaları süren 40 adet kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. 



Muğla’nın Datça ilçesi Emecik Mahallesinde Karaincir mevkiinde 3. derece sit alanında toplamda 40 adet kaçak inşaatın yapım çalışmalarının sürmesi bölge halkının da tepkilerine neden oldu.

Yaptıkları açıklamada imar planının mahkeme tarafından iptal edildiğini ve belediyenin yapı tatil tutanağı düzenlediğini dile getiren bölge sakinleri inşaatların durmasını istedi.

“3. DERECE SİT ALANINA 40 ADET KAÇAK İNŞAAT YAPILIYOR”

Muğla Gazetesi'nden Beritan Yücel'in haberine göre devam eden inşaatın durdurulmadığını iddia eden bölge sakinleri açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hukukun kuvvetinin olmadığı yerde kuvvetlinin hukuku geçerlidir. Maalesef bugün Datça Karaincir'de yaşanan da tam olarak budur. İmar planları mahkeme tarafından iptal edilmesine, belediyenin yapı tatil tutanağı düzenlenmesine rağmen 3. derece sit alanına 40 tane kaçak inşaat yapılıyor. Bir değil, beş değil, tam 40 tane kaçak bina.

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Ne acıdır ki, yapılan yüzlerce itirazlara rağmen ifraz ile bölünen söz konusu arsa da 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükmü Değişikliği yaptı ve yapılaşmanın da önünü açtı ve 20 Aralık 2023 tarihinde Yapı Ruhsatını düzenledi.

“BELEDİYE HUKUKSUZLUĞU SEYREDİYOR VE İNŞAATLARI DURDURMUYOR”

Datça Belediyesi'nin bu kararını Muğla Büyükşehir Belediyesi yanlış buldu ve açılmış olan davalara müdahil oldu. Sonunda ise Muğla 3. İdare Mahkemesi 2023/103 Esas ve 2023/2882 numaralı kararı ile Datça Belediyesinin hazırlamış olduğu ve Bakanlığın onayladığı imar planlarını iptal etti. Ne yazık ki yapılar ile belediye yaşanan hukuksuzluğu seyrediyor ve inşaatları durdurmuyor.

Datça Belediyesi 23 Ocak 2024 tarihinde düzenlemiş olduğu Yapı Tatil Tutanağına rağmen (Tutanakta yer alan fotoğrafına rağmen daha temel seviyesindeki inşaatlar için yapının yüzde 20 seviyelerinde olduğu tespit edilmiştir diye tutanak tuttu) kaçak mührü vurduğu bu inşaatları durdurmuyor, aksine bu inşaatlara göz yumuyor.

“HUKUKSUZLUĞUN BAŞ SORUMLUSU DATÇA BELEDİYESİ'DİR”

Çünkü yaşanan bu hukuksuzluğun baş sorumlusu Datça Belediyesi'dir. Fakat mahkemenin bu kararına rağmen 3.derece sit alanında toplamda 40 adet kaçak yapının inşaatı devam ediyor. Karaincir'de hukuk işlemiyor. Neden? Sosyal demokrat bir belediyenin, halkın çıkarıyla sermayenin çıkarı çatıştığında halkının yanında olmasını bekliyoruz. Karaincir sakinleri olarak dertliyiz.

Datça’da görev yapan konuya müdahil olması gereken idarecileri ve kolluk kuvvetlerini göreve davet ediyoruz. Sizlere oy veren ve sizden hukuka saygılı adil hizmet bekleyen halkınızın yanında durun ve yaşanan bu hukuksuzluğa son verin. Kuvvetlinin hukukunu değil, hukukun kuvvetini sağlayın.”

 

Konut piyasası gücünü 2025'te gösterecek! İşte konut ve ofis kiralarını düşürecek o yöntem...

1999'dan önceki binaların balkonları adeta bir saatli bomba!

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi


Geri Dön