05 / 05 / 2024

Çevre Bakanlığı E-Denetimi 13 pilot ilde uygulama aşamasına geldi!

Çevre Bakanlığı E-Denetimi 13 pilot ilde uygulama aşamasına geldi!

Çevre Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile hazırlanan E- Denetim yazılım programı Samsun, Eskişehir, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Ankara, İstanbul, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Muğla, Sakarya illerinde uygulanma aşamasına geldi.



Samsun, Eskişehir, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Ankara, İstanbul, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Muğla, Sakarya illerine uygulanma aşamasına gelen E- Denetim yazılım programı gerekli eğitimlerin verilmesi, yönetmeliklerde revizyon yapılması ve firma bilgi sistemindeki mükerrer kayıtların giderilmesinin ardından Ocak 2015 tarihinde ülke genelinde uygulanmaya başlanması öngörülüyor.


-E-Denetim uygulamasının detayları-

Bu proje, tüm denetim aşamalarının (planlama, uygulama, raporlama, değerlendirme) dijital ve web destekli ortamda online olarak yürütülmesini sağlayacak bir yazılım programının oluşturulmasını içeriyor.

Kısaca e-denetim olarak adlandıran bu projede, kontrol listeleri kılavuzluğunda denetimin yapılması, tutanağın, denetim raporunun ve idari yaptırım karar tutanaklarının hazırlanması ve kaydedilmesi, idari yaptırım ve varsa ilgili dava süreçlerinin sistem üzerinden takibinin yapılması mümkün olabilecek.


Böylece kayıt altına alınacak denetimlere ilişkin verilerin istatistikleri alınabilecek, ayrıca denetimlere ilişkin sorgulamalar yapılabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gelen şikâyetlerin de kaydının tutulması ve denetimle ilişkilendirilmesi mümkün olabilecek.




Geri Dön