18 / 05 / 2024

Rize TOKİ Timya Vadisi projesi uygulama aşamasına geldi!

Rize TOKİ Timya Vadisi projesi uygulama aşamasına geldi!

RİZE Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bir yıllık faaliyetlerini anlattı. Başkan Kasap, 30 Mart 2014 seçimlerinden bu zamana kadar geçen bir yıllık süre içerisinde yapılan çalışmaları Rize basın yayın organları aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.



RİZE Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bir yıllık faaliyetlerini anlattı. Başkan Kasap, 30 Mart 2014 seçimlerinden bu zamana kadar geçen bir yıllık süre içerisinde yapılan çalışmaları Rize basın yayın organları aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı. Başkan Kasap, Rize açısından 30 Mart 2014'ten 31 Mart 2015 yılına oldukça önemli gelişmelerin yaşandığını ve bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Kasap, özellikle 794 konutluk  TOKİ  TİMYA Vadisi Projesinin uygulama safhasına geçtiğini belirterek, "Rize'mize yakışan bir konut alanı olarak gerçekleştirilecektir." dedi. Başkan Kasap, "Mimari yapısı ve dokusuyla kentin genişleme alanı üzerinde yeni bir merkez olarak öngörülen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteklediği Rize Sahil Külliye Projesi'nin son adımları atılmaktadır. Belediyemiz, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Rize Kültür Sanat Vakfı yetkilileri ile teknik ekiplerinin saha incelemelerinin ardından, sahil alanının belirli bir kısmını içerisine alacak şekilde yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ortaya konan projeyle ihaleye çıkma aşamasına getirildi ve ardından temel atma safhasına geçildi." şeklinde konuştu. Kasap ayrıca iki yeşil kardeş şehir Rize Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin birçok alanda işbirliği yaparak Rize Cumhuriyet Meydan Projesi'ni de hayata geçireceklerini söyledi. 


ISIRLIK İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Belediye Başkanı Kasap, insanların dostça yaşadığı yerel değerlerle dolu Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı Projesi için de ilk kazmayı vurarak çalışmalarım başlattıklarını söyledi. Kasap, "Proje içerisinde teleferik istasyonu, manzara seyir teraslı kır kahvesi ve yürüyüş yolları inşa edilerek, vatandaşlar için nefes alınabilinecek bir yer tahsisi oluşturulmuş olacak." dedi. 


ŞEHİR DÜZENLİ GÖRÜNÜME KAVUŞTURULACAK

Başkan Kasap, belediyenin hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan bir tanesi de bölgenin doğru, yaşanabilir ve sürdürülebilir plana kavuşması için imar planı revizyon çalışmalarının Ankara'da İller Bankası Genel Miidürlüğü'nde görüşülerek Rize'nin imar planına başlandığını, şehrin düzenli görünümünü ve geleceğe yönelik yapılabilecek projelerin önünü açmış olacağını söyledi. 


OFİSLER YAPILIYOR, ENGELSİZ RİZE OLUŞTURULUYOR

Prof. Dr. Reşat Kasap, 2014 yılının büyük bir heyecan ve çalışma içinde geçtiğini. muhtarlık ofisi olmayan mahallelerin muhtarlık ofislerinin yapılmaya devam edileceğini bildirdi. Başkan Kasap, engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve toplumsal yaşama katılabilmeleri için, 3 bin metrelik hissedilebilir yürüyüş bandı, cadde üzerlerine 80 adet kaldırım rampası ve engelli asansörlerinin yapıldığını söyledi.


SEMT PAZARLARİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Kasap, "Yoğun talepler üzerine Rize'de özlenen bir tabloyu gerçekleştiren belediyemiz, semt pazarları kurarak vatandaşların ve satıcıların ilgi odağı olmasına sebep oldu. Rize ekonomisine canlılık sağlayan semt pazarı esnafları ile belediye yetkililerimiz güncel düzenlemeler konusunda sürekli fikir alışverişi içerisinde oldu." ifadelerini kullandı. 


GÜNDOĞDUYA DOĞAL GAZ, ŞEHRE DERİN DEŞARJ

Başkan Kasap, Gündoğdu bölgesine doğal gaz verilmeye başlandığını söyledi. Aynı bölgede su ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Kasap, burada yapılacak olan doğupark projelerinin proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Başkan Kasap, şehrin ikinci derin deşarj çalışmalarına başlandığını da belirtti.


PLAN PROJE MÜDÜRLÜĞÜ Vl£ TELEFERİK ÇALIŞMALARI

Rize'nin turizmine yardımcı olacak teleferik çalışmalarında 30 dönümlük arazinin kamulaştırılmasında son noktaya gelindiğini açıklayan Belediye Başkanı Kasap, ayrıca belediyenin kurumsallaşmasına katkı sağlamak amacıyla Plan ve Proje Müdürlüğü'nün kurulduğunu söyledi. 


DAHA ÇOK ASFALT ÜRETİLECEK

Başkan Kasap, bir yıllık faaliyet raporunda üretimi saatte 60 tondan 200 tona çıkaran yeni asfalt üretim plentini Rize'ye kazandırdığını açıklayarak, 2015 yazında tam kapasite ile hizmet vereceklerini ifade etti. 


TEŞEKKÜRLER RİZE

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bir yıllık süre içerisinde STK'lar, kültür- sanat camiası, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile pek çok verimli işbirliğine imza attıklarını, katkı sunan herkese ve her kuruluşa ayrı ayrı teşekkür ettiklerini duyurdu. Başkan Kasap, tüm çalışmalarında kendilerine güç veren meclis üyelerine, takım arkadaşlarına, yazılı ve görsel basının temsilcilerine ve kendilerine rehberlik eden Rize halkına teşekkür etti.



Karadeniz'den Güne Bakış / Alihan Telatar 



Geri Dön