20 / 05 / 2024

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimlere gidiyor!

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimlere gidiyor!

Yarın başlayacak olan ve 2 gün sürecek olan genel kurul ve seçimler öncesinde görüştüğümüz Demokrat Çevre Mühendisleri Grubu İstanbul Başkan Adayı Emine Girgin, İstanbul'un talan edilmesine karşı mücadele edeceklerini söyledi...




Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimlere gidiyor. Yarın başlayacak olan ve 2 gün sürecek olan genel kurul ve seçimler öncesinde görüştüğümüz Demokrat Çevre Mühendisleri Grubu İstanbul Başkan Adayı Emine Girgin, İstanbul'un talan edilmesine karşı mücadele edeceklerini söyledi. 


Demokrat Çevre Mühendisleri'nin seçim öncesi gündeminde İstanbul var. Halkın kentsel dönüşüm ile kent çeperlerine sürüldüğünü, kent çeperlerinin ise yapılaşmaya açılarak doğal alanları yok edildiğini söyleyen Girgin, 'Polonezköy'ün imara açılması, 3. köprü ve 3. havalimanı projeleri ile kuzey ormanlarının yok edilmesinin İstanbul'un karşı karşıya kaldığı en büyük tehlikelerden birkaçı' olarak yorumladı. Girgin, İstanbul'un korunması için mücadele edeceklerini söyledi. 

Odaların Bakanlığa bağlanmasına da değinen Girgin, "Odaların temel sorumluklarından biri de ülkemizdeki mühendislik hizmetlerinin kamu yararı gözetilerek denetlenmesidir. Bunu yapabilmesinin koşulu ise, iktidarın ve güç odaklarının baskısından uzak, iktidarın ve sermayenin koltuk değneği olabilecek anlayışlara karşı durabilmesinden geçer" dedi. Ülke toprakları, şehir arazileri, ormanlar ve dereler üzerindeki tahribatların mühendislik faaliyetleri üzerinden yürütüldüğünü ifade eden Girgin, "İşte bu noktada, iktidar ve sermaye çevrelerinin baskısından, denetiminden uzak, meslekten, meslektaştan ve halktan yana, mesleki demokratik kitle örgütleri olarak odalarımızın bağımsızlığı çok büyük önem kazanmaktadır" diye konuştu. Yaşam alanlarına, çevreye, kente ve mesleğe sahip çıkmak için yönetime aday olduklarını ifade eden Girgin, demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışı hedeflediklerini söyledi. 


Evrensel Gazetesi 


Geri Dön