29 / 04 / 2024

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yıkılan ya da ağır hasar gören evlerin yerine hafif çelikten yapılacak köy evleri için ilk kazmayı vurduklarını bildirdi. 

Bakan Özhaseki, "Adıyaman Sincik'te ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine başvurarak hibe ve kredi desteği alan vatandaşların, ‘Bakanlığın denetiminde ve  TOKİ  güvencesinde’ ilk etapta 14 adet çelikten köy evinin yapımına başladığını duyurdu. bakan Özhaseki, "Daha sağlam, daha enerji ve daha güvenli verimli olarak inşa edeceğimiz köy evlerimizin bir kısmı da ahırlı olacak.” dedi.

100 BİN ÇELİK EVİN İLK KAZMASI ADIYAMAN'DA VURULDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmalar, Adıyaman’ın Sincik ilçesinde vuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, hafif çelikten köy evlerinin yapımına başladıklarını aktardı.

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde hafif çelikten köy evlerinin yapımı için ilk kazmaların vurulduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, “Hafif çelikten köy evlerimizin inşası için ilk kazmayı vurduk. Adıyaman Sincik ilçesinde ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize başvurarak kredi ve hibe desteği alan vatandaşlarımız, ‘Bakanlığımızın denetiminde ve TOKİ güvencesinde’ ilk etapta 14 adet çelikten köy evinin yapımına başladı. Daha sağlam, daha enerji ve daha güven verimli olarak inşa edeceğimiz köy evlerimizin bir kısmı da ahırlı olacak.” dedi.

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

“ÇELİK EVLERİN EN BÜYÜK AVANTAJI DEPREME DAYANIKLI OLMASI”

Bakan Mehmet Özhaseki’nin sosyal medya hesabında paylaştığı videoda da, hafif çelik köy evlerinin inşa süreçlerinin görüntüleri de yer aldı. Videoda, özel bir firmanın Proje Sorumlusu Şükrü Serkan Afacan, ayrıca çalışmalara dair detayları açıkladı. Afacan, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine gerçekleştirilen başvuruları onaylanan vatandaşlar için hayata geçirilecek hafif çelik köy evlerinin, bazı bölgelerde tek katlı, bazı bölgelerde ise ahırlı ve 2 katlı yapılacağını ifade etti.

“Çelik evlerin en büyük avantajı depreme dayanıklı olması.” diye belirten Afacan, çelik evlerin yalıtım bakımından da çok güçlü olduğu için ses ve ısı yalıtımında da büyük avantaja sahip olduğunu söyledi.

Afacan, bu yönüyle de hafif çelik köy evlerinin, enerji verimliliğine fayda sunacağını kaydetti. Çelik evlerin dünyada da en çok uygulanan sistem olduğunu söyleyen Afacan, yapımına başladıkları çelik evlerin, vatandaşlara yakın zamanda A’dan Z’ye her şeyi ile anahtar teslimini yapacaklarını kaydetti.

Milli Emlak'tan Isparta'da konut imarlı arsa!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 


Geri Dön