28 / 04 / 2024

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 10.36 sıralarında 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, söz konusu deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem, 11 şehirde büyük yıkıma sebep oldu. Söz konusu depremlerde 50 binden fazla insan hayatını kaybederken, binlerce bina yıkıldı ya da ağır hasar gördü. 

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. 

Malatya da söz konusu depremlerde en çok hasar gören iller arasında yer alıyor. Bugün Malatya'da bir deprem daha meydana geldi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 

MALATYA 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE SALLANDI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklanan son dakika verisine göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 10:36 sıralarında 4.5 büyüklüğünde bir deprem oldu. 

AFAD tarafından söz konusu depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklanırken, Kandilli Rasathanesi derinliği 5 kilometre şeklinde duyurdu. 

Malatya Pütürge'de 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından AFAD'dan yapılan açıklamada, "4.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum söz konusu değil. Saha tarama çalışmaları sürüyor. atandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadelerine yer verildi. 

Malatya Valisi Ersin Yazıcı da meydana gelen depremin ardından kurumlara ulaşan herhangi bir olumsuzluk olmadığına dikkat çekti. 

Bu açıklamaların yanı sıra, CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy da deprem ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 

BU DEPREMLER DEVAM EDECEK 

CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yaptığı açıklamasına 2020 yılında Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak başladı. 

Bu depremden sonraki bölümde Pötürge'ye doğru bir gerilim olduğunu söylediklerinin altını çizen Prof. Dr. Ersoy, "Çünkü depremin bir ucu oraya kadar gitmişti. Bu büyük olasılıkla 2020 depreminin artçısı olabilir" ifadelerini kullandı. 

Şükrü Ersoy, "Burada özellikle Malatya çevresinde hem 2023 depreminin hem de 2020 depreminin artçılarını görüyoruz. Bu sanıyorum ki 2020 depremi sonrası artçılardan biri olduğunu tahmin ediyorum. Fakat 4.5 büyüklüğünde bir deprem elbette insanların çok rahat hissedeceği, korkup kaygı duyabileceği depremlerden bir tanesi" dedi ve hatta hasarlı binalarda tehlike yaratabileceğinin, yıkım olabileceğinin bu durumda evin içine girilmemesi gerektiğinin altını çizdi. 

Bu tür depremlerin süreceğine vurgu yapan Ersoy, 2020 depreminin ve 2023 Kahramanmaraş depremlerinin artçılarının yaşanacağına dikkat çekti. Ersoy, bunun bölgenin rutini içerisinde düşünülmesi gerektiğini söyledi. 

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Son dakika! Malatya'da 4.5 şiddetinde deprem!

Malatya'da inşaat aşamasında ve hiç oturulmayan evler de yıkıldı: Bu deprem kimsenin aklına gelmedi! 


Geri Dön