01 / 05 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan mühürlü binalara inceleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan mühürlü binalara inceleme!

Silivri açıklarında Perşembe günü meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra  yerel yönetimlerin inceleme yaparak hasarlı olarak değerlendirdiği ve mühürlenen binaların durumunu tespit için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 34 ilden uzmanları İstanbul´a gönderdi. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelere bildirilen ve yapılan ön incelemeler sonucunda mühürlenen, ikinci inceleme ardından mühürleri kaldırılan binaların durumunu tespit etmek amacıyla çalışma yapılmasını kararlaştırıldı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul´daki yoğun başvuruların en kısa sürede sonuçlandırılması için 34 ildeki uzmanları megakente kaydırarak, ayrı ekipler oluşturdu. Ekipler tüm ilçelere dağılarak belediyelerin belirlediği binalara giderek ayrı ayrı tespitler yapıp, ev sahipleri ve kiracılarla görüşürken, gözleme dayalı ikinci testleri de yaptı.

AVCILAR’DA 9 HASARLI BİNA

Avcılar´da belediyenin mühürlediği 4 ayrı bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın görevlendirdiği uzmanlar tarafından incelendi. Yapılan açıklamada 7’si hastane, 49’u okul, 9’u idari bina olmak üzere 65 hasarsız, 1’i hastane, 4’ü okul, 4’ü de idari bina olmak üzere 9 adet ağır hasarlı bina tespit edildi. Bu okullardan ikisinin Silivri´de bulunduğu, Avcılar´da hasarlı okul veya resmi kurum bulunmadığı belirtildi.

1999 ÖNCESİ BİNALARDA KOROZYON TEHLİKESİ VE DÜŞÜK KALİTELİ BETON TESPİTİ

Uzmanların yaptığı gözlemlerde mühürlenen veya riskli olduğu için girilmemesi istenen binaların genellikle 1999 depreminden önce inşa edildiği, bodrum katlarındaki kolon ve kirişlerin demirlerinde korozyon ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi. Bu binaların performans testlerinden geçirilmesi gerektiği kiracı ya da  konut sahiplerine bildirildi.

 

Deprem araştırması: 10 kişiden 7'si evine güvensiz!


Geri Dön