26 / 06 / 2024

Çevreci muhtarlara yüzme öğretilecek!

Çevreci muhtarlara yüzme öğretilecek!

Kıyı illerinde görev yapan muhtarlara, ''temiz deniz bilinci'' aşılamak amacıyla yüzme öğretilecek



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, su, hava, atık ve kimyasallar konusunda çevreyi korumak adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
Deniz ve Kıyı Yönetimi Daire Başkanlığı'nın denizlerin temiz tutulmasına yönelik önemli bir projesi bulunduğunu belirten Baş, bu kapsamda çeşitli bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ifade etti.
Projeyle özellikle denize kıyısı olan illerdeki muhtarları bilgilendirmeyi amaçladıklarını dile getiren Baş, ''Denize kıyısı olan illerde, valiliklerin belirleyeceği başarılı muhtarlara yüzme öğreteceğiz. Bunun, belli yaş aralığında bulunma, yüzme bilmeme ve başarılı olma gibi belli şartları olacak'' diye konuştu.

Bayraktar, yarışmada başarılı olan muhtarlara plaket verecek

Seçilecek muhtarlara Antalya'da bir hafta boyunca hem çevre konularında eğitim verileceğini hem de yüzme öğretileceğini vurgulayan Baş, eğitim sonunda da yüzme yarışması düzenleneceğini ve dereceye giren muhtarlara Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın plaket vereceğini bildirdi.
Baş, eğitimin ardından, muhtarların, bulundukları bölgedeki insanları çevre ve deniz kirliliği konusunda bilinçlendireceğini kaydetti.

Muhtarlar çevre gönüllüsü olacak

Bu proje sayesinde muhtarların birer çevre gönüllüsü olacaklarına dikkati çeken Baş, etkinlikteki öncelikli amacın denizlerin temiz tutulması olduğunu söyledi.
Baş, ''Bunu sadece ders mahiyetinde değil de bir aktivite içinde düşünüyoruz. Muhtarlara yüzme öğreterek, hem deniz sevgisi hem de çevre temizliğine gerekli duyarlılığı edinme bilincini aşılayacağız.
Aktiviteyi Türkiye Yüzme Federasyonu ile birlikte yürüteceğiz. Muhtarlara yüzme dersi federasyonun eğitmenleri ve öğretmenleri tarafından verilecek. Umarım muhtarlarımız bu etkinlikten mutlu olur''dedi.
Baş, çevre bilincini artırıcı yönde hazırlanan materyallerin de eğitim sonunda muhtarlara teslim edileceğini, onların da bu malzemeleri bölgelerindeki vatandaşlara dağıtacaklarını belirtti.

A.A.


Geri Dön