01 / 05 / 2024

Çevreye saygılı ve doğal 2 dev proje!

Çevreye saygılı ve doğal 2 dev proje!

İstanbul'da inşa edilen Solarkent ve Tulip Turkuaz projeleri doğal yaşamı ve çevreyi korumak adına yeni girişimlere imza attı



1. Güneş enerjisiyle elektrik üreten Solarkent!

Esenyurt'ta bugüne kadar yapılmış konut projelerinden farklı bir yatırım Aydınlı Grup tarafından inşa edilecek. 70 milyon TL yatırımla hayata geçirilen projenin önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Solar güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini kendi üreten proje, 28 bin metrekare alana kurulu. Solarkent'i benzer modern yapılardan ayrı kılan en önemli özelliği aydınlatma ihtiyacını güneşten faydalanarak doğaya zarar vermeden karşılıyor. Bu özelliği ile ev sahiplerine ekonomik açıdan destek sağlayan proje dünyadaki benzer çalışmalarına oranla en büyük güneş santrallerinden biri olacak.

K Yapı Gayrimenkul tarafından inşa edilen Solarkent'te 10 farklı tipte daire seçeneği mevcut. Alanları 52 metrekare  ile 128 metrekare arasında değişen konutlarda, 866 dairenin ilk sözleşmede tapuları teslim edildi. Solarkent girişine kurulan solar paneller ile başlatılan deneme sistemi sayesinde örnek dairelerde ve satış ofisinde kullanılan elektriğin 1/3'ü üretilmeye başladı. Projede liste fiyatları 124 bin TL ile 293 bin TL arasında değişiyor.

866 tapu teslim edildi

Emsal projeler arasında kapalı otopark alanı en yüksek proje olarak inşa edilen Solarkent'te 4 bin 300 metrekare ilave kapalı otopark alanı oluşturuluyor. Bu gölgeleme alanı üzerinde yer alacak ve her biri 220W olan paneller yılda ortalama 780 bin kWh enerji üretilmesi hedefleniyor. Dış cephe montolama sistemiyle ısı yalıtımı yapılarak inşa edilen dairelerin iç mimarisi model ürünlerle kullanılarak dizayn edilmiş.

www.solarkent.com

[email protected]

0212 450 03 21

İlgili haberler

Solarkent'te 520 TL'ye! Taksitler düştü!

Solarkent güneş enerjisinden elektrik üretecek!

Solarkent'te 88 bin 920 TL'ye! 1.111 TL taksitle!

 

2. Bio-iklimsel mimariye sahip Tulip Turkuaz!

Dünyaca ünlü mimar Ken Yeang tarafından projelendirilen yapı da bio-iklimsel enerji kullanılıyor. Yapının etrafını saran su arkları gereken enerji ihtiyacının bir kısmını karşılayarak aile bütçesine katkı sağlayacak.

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda kendi enerjisini kendi üreten yeni bir dünya kuruluyor. Bahçeşehir'de yapımına başlanan Tulip Turkuaz projesi, son yıllarda gerçekleştirilen projelerden çok farklı bir mimaride yükseliyor. 11 blokta 1188 konuttan oluşan Tulip Turkuaz projesinin birinci etabı yatırımcının yoğun ilgisiyle 21 Mayıs 2009'da satışa çıktı. Dünyaca ünlü mimar Ken Yeang tarafından projelendirilen yapı, bio-iklimsel mimari yapısıyla kendi enerjisini üretiyor. Projenin ikinci dikkat çekici özelliği ise yapıların tümünün etrafını saran su arkları. Binaların önünden bir kanal niteliğinde geçen bu arkları zaman zaman nilüfer havuzları şeklini alarak göze hitap ediyor.

Her evin bir manzarası var

İstanbul'un yeni ve gözde yerleşim bölgesi Bahçeşehir Ispartakule'de inşa edilen Tulip Turkuaz,  TOKİ  iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle inşa ediliyor. Binaların birbirinin önünü kesmeyecek bir mimariye sahip olması yatırımcıların seçim aşamasındaki sorununu ortadan kaldırıyor. Yatayda arazinin yüzde 68'i rekreasyon alanı olarak projelendirilmiş. Özellikleri arasında havuzların çevrelediği ortam yürüyüş alanı, koşu ve bisiklet parkuru, çocuk oyun alanları,  kum havuzları, dinlenme ve sohbet alanları ailelerin yaz akşamlarında keyifli vakitler geçirmesi için biçilmiş kaftan.

5 farklı daire seçeneği

15, 16 ve 17 katlı binalardan oluşan Tulip Turkuaz projesi, modern yaşamdan izler taşıyor. Çağa ayak uyduran evlerde, uydu sistemi, internet bağlantısı ve elektronik güvenlik, 7/24 sistemi ile hizmet vererek insan yaşamını kolaylaştırmayı hedeflenmiş.

5 farklı daire tipi bulunan Tulip Turkuaz projesinde daire tiplerine göre 26 farklı seçenek imkanı sunuyor. Projenin 2010 yılında yaz aylarında teslim edilmesi hedefleniyor. Projenin ilk etabında yer alan yatırımcılar, Tulip Turkuaz evlerine sahip olmak için farklı fiyat avantajlarına sahip olacak. Projede fiyatlar 106 bin TL ile 540 bin TL arasında değişiyor. (Gazete Habertürk)

0212 328 40 10

www.tulipturkuaz.com

[email protected]

İlgili haberler

Tulip Turkuaz'da 774 TL taksitle!

Tulip Turkuaz'da satışlar başladı!

Tulip Turkuaz'da 106 bin TL'ye! 1. etap satışları başlıyor!

 


Geri Dön