02 / 05 / 2024

Çeyrek ve gram altında iki kritik kırılma noktası: Bunlar olursa geleceği fiyat bakın ne olacak?

Çeyrek ve gram altında iki kritik kırılma noktası: Bunlar olursa geleceği fiyat bakın ne olacak?

Çeyrek ve gram altında yaşanan hareketlilik devam ediyor. Gram altın 978 lira ile rekor seviyeyi gördü. Altın onsu ise bin 853 doları gördü. Altın uzmanı İslam Memiş, dolar ve altının önümüzdeki günlerde birlikte hareket edip yeni zirvelere erişeceğini ifade etti.



Altın fiyatları el yakmaya devam ediyor. Altın almak mı yoksa satmak mı mantıklı diye düşünüp araştırma yapanlar gün gün değişen rakamları izliyor. Son olarak gram ve çeyrek altın satışlarının kuyumcularda kredi kartı ile yapılmadığı ortaya çıktı. Altın, elinde TL'si olanların biran önce yatırım yapmak istediği bir alana dönüştü. Piyasa uzmanları altının önümüzdeki günlerde yeni rekorlar kıracağını iddia ediyor. Buna göre gram altında beklenen fiyat seviyesi 1200 lira. Doların da 17 lira sınırına yaklaşacağı öngörülüyor.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'te sabit tutmakta ısrar edince dolar ve altın yönünü yeniden yukarı çevirdi. 

TCMB, doların 27 Mayıs efektif kurunu alışta 16,3364 lira, satışta 16,4019 lira şeklinde belirledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön