29 / 04 / 2024

Changa Londra'da 6 tane restoran açacak!

Changa Londra'da 6 tane restoran açacak!

Yabancı restoranların İstanbul"da şube açmaya doyamadığı şu günlerde Changa"cıların Londra"da yeni bir projesi var. İlk günden beri birlikte çalıştıkları Peter Gordon ile Covent Garden"da bu hafta Kopapa adlı yeni bir restoran açıyorlar...  



İstanbul"un en stil restoranı Changa. Bunu ben söylemiyorum, geçen hafta Elle Style Awards jürisi Changa"ya bu ödülü layık gördü. Bu arada birçok kategoride verilen ödüller tartışıldı ama en stil restoran konusunda herkes hemfikirdi.  
Changa"nın sahipleri Tarık Bayazıd ve Savaş Ertunç"tan yeni haberlerini alınca çok heyecanlandım.
Taksim Changa"daki çağdaş Türk sanatçıların eserlerine yenileri eklenmiş.
Nermin Er"in ve Selçuk Demirel"in eserlerini de artık burada görebilecekmişiz. Zaten geniş olan şarap listesi daha da genişlemiş. Benim en çok merak ettiğim yeni yaptıkları, Isfahan adlı kokteyl oldu. Laduree"nin ezeli rakibi, Fransız pastane zinciri Pierre Herme"nin Ispahan adlı güllü makaronlu pastasından ilham alınarak yapmışlar. Sırf Isfahan"ı denemek için bile hemen Changa"ya gitmek istiyorum.

Sırada Londra"da altı restoran daha var!
œChanga"cılardan haber var dediysem bu kadarla sınırlı değil tabii. Asıl bomba şimdi geliyor. Yabancı restoranların İstanbul"da şube açmaya doyamadığı şu günlerde Changa"cıların da Londra"da yeni bir projesi var.
İlk günden beri birlikte çalıştıkları Peter Gordon ile Londra"da Covent Garden"da bu hafta yeni bir restoran açıyorlar. Peter Gordon"un sekiz yıl önce Londra"da açtığı ve Changa"cıların da ortağı olduğu The Providores"i büyütme kararı almışlar.
Beş yıl içinde Londra"da tam yedi farklı restoran açmayı planlıyorlar. İlki Covent Garden"da bu hafta açılacak olan Kopapa. Changa"cıların koyduğu bu isim Maori lisanında ˜kalabalık yer" anlamına geliyormuş.
Bundan sonra Londra"ya ilk gidişte Kopapa"ya mutlaka gidilecek ve Changa"cılarla bir kez daha gurur duyulacak.
Milliyet Cadde/çağdaş Ertuna


Geri Dön