06 / 05 / 2024

Chery'den her cebe uygun elektrikli araç! En ucuz diye yola çıkıyor

Chery'den her cebe uygun elektrikli araç! En ucuz diye yola çıkıyor

Chery'nin Türkiye'de satışa çıkaracağı ilk elektrikli otomobili olan mini sınıf EQ1'in Türkiye'ye geliş tarihi netleşti. Modelin yüzde 54'lük ek gümrük vergisine rağmen piyasadaki en ucuz elektrikli otomobil olacağı tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...



Çinli otomobil devi Chery, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir lansmanla “Omoda 5”, “Tiggo7 Pro” ve “Tiggo8 Pro” modelleriyle ülkemize giriş yaptığını duyurmuştu.

Gazeteci Emre Özpeynirci, Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan’la gerçekleştirdiği bir röportajın ardından Chery'nin, Türkiye’de minimum 15 bin satış hedeflediğini aktardı.

TÜRKİYE'DE ÜRETİM YAPILABİLİR
Özpeynirci'nin paylaşımına göre Chery, Türkiye’de 2023 yılında en az 15 bin adet satış yapmak istiyor.

Globalde görünen değerlerde üretilecek olan motorların ülkemizde farklı olmayacağı ancak araçların Avrupa’ya uygun olması için farklı beygir gücüne sahip gibi göründüğü belirtilen söyleşide neden bayilerin Chery'ye hazırlanmadığıyla ilgili soruya ise deprem nedeniyle ertelendiği şeklinde cevap verildi.

Çin'in en büyük otomobil ihracatçısı olan Chery'nin Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, şirketin Türkiye'nin potansiyeline inandığını ve ileride Avrupa için bir üretim gündeme gelirse Türkiye'nin masada olacağını söyledi.


Geri Dön