21 / 05 / 2024

Chicken House 15 ülke ile bayilik anlaşması imzaladı!

Chicken House 15 ülke ile bayilik anlaşması imzaladı!

Tatlı Bereket Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Sarı, Pakistan’da kuracakları et döneri fabrikası ile üç yıl içinde 60 Chicken House bayisini besleyeceklerinin altını çizdi...



Tarzı ile Amerikan fast food zincirlerine benzeyen yerel restoran zinciri Chicken House, TUSKON’un 19.sunu düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’nde toplam 15 ülke ile bayilik anlaşması imzaladı. Şirket, 2014’te sadece Pakistan’da 6 şube açacak.


Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) 19.sunu düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü, İzmitli yerel restoran zinciri Chicken House’u uluslararası şirket haline getirdi. İzmit ve Yalova’da toplam üç şubesi bulunan şirket, ticaret köprüsünde 15 ülke ile bayilik anlaşması imzaladı. Chicken House’u bünyesinde barındıran Tatlı Bereket Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Sarı, Pakistan ile nihai anlaşmayı da tamamladıklarını açıklayarak, “Bize 5 dükkan ile ilgili mimari resimleri gönderdiler. Bizim mimarımız üzerinde çalışacak. Ocak ayında 5 bayi birden açabiliriz.” dedi. Şirket, önümüzdeki hafta İslamabad’da da et döneri fabrikası inşa çalışmalarını başlatacak. Pakistan’da bu fabrikanın üç yıl içinde 60 Chicken House bayisini besleyeceğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı, sadece Pakistan operasyonu için 15 milyon dolar harcayacaklarını açıkladı. Şirketin gözde markası Chicken House’un hizmet anlayışı ve tarzı Amerikan fast food zincirlerine benziyor. Bu sebeple ilgi çeken marka, 19. Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü’nde 15 ülke ile bayilik sözleşmesi imzaladı. Bu ülkelerin Pakistan’ın yanı sıra Güney Afrika, Nijerya, Çad, Libya, Somali, Mali, Kırgızistan, Kenya, Hollanda, Gana, Kongo, Gabon, Sudan ve Azerbaycan olduğunu aktaran Tatlı Bereket Gıda Franchising Yöneticisi Mesut Kaya, Pakistan’dan sonra en hızlı ilerledikleri ülkenin Güney Afrika olduğunu söyledi. Bu ülkede özerk Zulu Bölgesi’nin kralının oğlu ile sözleşme imzaladıklarını ve şirketin sadece güvenilir değil, Chicken House’u kendi ülkesinde açmak için istekli de olduğunu vurgulayan Mesut Kaya, bayilik anlaşmasını nihayete erdirmenin çileli olduğunu, yaklaşık 120 sayfalık belgede uzlaşmak ve imzalamak için sürekli gidip gelindiğini anlattı. Diğer 13 ülkedeki şirketlerle ilgili olarak ise hem TUSKON’dan hem büyükelçiliklerden istihbarat bilgisi aldıklarını, bu şirketlerin bankalardaki kredi değerlerini ölçmeye çalıştıklarını söyleyerek, “TUSKON’da en fazla işi biz bağladık diye düşünüyorum. Şimdi de bunun tatlı iş yüküyle karşı karşıyayız.” dedi.


Tatlı Bereket Gıda, 19. Ticaret Köprüsü’nde kurduğu Chicken House ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bu sebeple medyanın da ilgisini çektikleri için şimdi Türkiye’nin özellikle öğrenci yoğun şehirlerinden bayilik için sürekli arandıklarını belirten Mesut Kaya, “Eskişehir, Ankara, Manisa gibi şehirlerden arıyorlar. Bunun da planlamasını yapmaya çalışıyoruz.” dedi. Şirketin Chicken House olarak şu an toplam 3 mağazası bulunuyor. İzmit odaklı yerel bir şirketin verimli bir fuar ile nasıl uluslararası hale gelebileceğini gözler önüne seren Tatlı Bereket Gıda, bünyedeki tatlı zinciri Alaçatı için de hem yurtiçi hem de yurtdışı talep görmeye başladı. Mesut Kaya, yüzde 100 keçi sütünden dondurmasıyla bilinen Alaçatı’nın da yakında zincirleşeceğini aktardı.


Star Gazetesi


Geri Dön