Yeni Şirketler

CHP Şişli İlçe Başkanı'ndan Sarıgül'e üç maymun suçlaması

CHP Şişli İlçe Başkanı, Sarıgül'ün Büyükşehir ve TOKİ ile birlikte üç maymunu oynadığını söyledi

CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı' gazeteye ilan vererek, Mustafa Sarıgül'ü üç maymunu oynamakla suçladı.

Vatan Gazetesi'ne verdiği "24 dönümlük Mecidiyeköy Likör Fabrikası Arsası ihaleye tek başına katılan AKP'li Kiler'e `Havale' edildi!" başlıklı ilan veren Çaltı, Likör Fabrikası arsasının satışıyla ilgili hukukun çiğnendiğini, 24 dönümlük arsaya 142 bin metrekare inşaat izni verildiğini, toprağın altına ve üstüne 11 stadyum büyüklüğünde beton dökülmesine müsaade edildiğini ve arsa satışında rekabet ortamı oluşmadan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na havale edildiğini belirtti.

Çaltı ilanda Mustafa Sarıgül için "Büyükşehir ve TOKİ ile birlikte üç maymunu oynadı" ifadesini kullandı.

Likör fabrikası ihalesine yalnızca Kiler Holding katılmıştı. Kiler Holding, 23 bin 711 metrekarelik arsaya muhammen bedel üzerinden 295,7 milyon YTL teklif vererek satın almıştı.

Vatan gazetesindeki ilanda arsanın ilk olarak TOKİ'ye devredildiği, devir ile birlikte 'yalnız kültür ve turizm amaçlı kullanılabilir' ifadesinin kaldırıldığı ve sınırsız kat izni verildiği belirtildi.

İlanda  arsanın son 9 yıl içinde yağmalandığı ve satış ihalesine başka kimsenin girmemesinden dolayı rekabet koşulu oluşmadığını ve satış dolayısıyla CHP Şişli İlçe Şubesi'nin ihalenin iptaline ilişkin dava açtığı belirtildi. İlanda ihalenin iptal edilmesi için herkesin TOKİ'ye faks ve telefonla ulaşılması istendi.