30 / 06 / 2024

CHP'li Melih Meriç: Vatandaşların ev sahibi olması hayalinde ötesinde kaldı!

CHP'li Melih Meriç: Vatandaşların ev sahibi olması hayalinde ötesinde kaldı!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç yaptığı açıklamada hükümetin yanlış politikalarıyla vatandaşların konut sahibi olmasının hayalinde ötesinde kaldığını dile getirerek, "Kredi ile ev almak daha da zorlaştırılıyor" ifadelerini kullandı.



CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan konut sorunu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Melih Meriç açıklamasında hükümetin yanlış politikalarıyla vatandaşların konut sahibi olmasının hayalinde ötesinde kaldığını dile getirerek "Kredi ile ev almak daha da zorlaştırılıyor" ifadelerini kullandı.

TÜİK RAKAMLARINDAN ÖRNEK

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki kontrolsüz artış ve faiz oranlarındaki tutarsızlığın yurttaşları mağdur ettiğine değinen CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç "Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklamış olduğu verilere göre ülke genelinde toplam konut satışları içinde banka kredisi ile alınanların (ipotekli) payı 12’de 1’e kadar indi. Bu yılın Ocak ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 17,8 düşüş gösteren konut satışları Şubat ayında göre yüzde 17,3’lük bir artışla 93 bin 902 adet oldu. Hal böyle olunca yurttaşlar ev sahibi olmasını daha güç bir hale geliyor. Bu durum da kira fiyatlarında da ciddi artışlara neden oluyor" ifadelerini kullandı

CHP li Melih Meriç: Vatandaşların ev sahibi olması hayalinde ötesinde kaldı!

"BARINMA HAKKKI KUTSALDIR"

Gaziantep Time'da yer alan habere göre açıklamasında yurttaşların konut sahibi olabilmesi için yanlış politikalardan vazgeçilmesi gerektiğini kaydeden CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç "İnsanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için en temel haklarından birisi de konut ve barınma hakkıdır. Söz konusu bu hak anayasal bir hak olup, güvence altına alınmıştır. Fakat gelinen süreçte yurttaşlar bırakın konut sahibi olmayı, kiralık ev bulamıyor. Bu sürdürülebilir bir durum değildir. Özellikle depremden etkilenmiş olan 11 şehirde ilçelerde ve köylerde ciddi mağduriyetler var. Yerinde dönüşümlerdeki sorunlar halen çözülemedi. İnsanlar çadır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor" dedi.

"GENÇLER YUVA KURAMIYOR"

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma sorunun giderek büyümesinin yeni yuva kuracak çiftleri de derininden etkilediğini kaydeden CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, "Yeni evlenecek çiftler kiralık konut bulamıyor. Son senelerdeki TÜİK istatistiklerine baktığınızda evlenme oranı artacağına düşüyor.. İnsanlar barınama sorunu sebebiyle evlilik hayallerini erteliyor. Bu konuya bir an önce çözüm bulunmalı. Ucuz konut üretimi için gerekirse bir çalıştay yapılmalı." dedi.

 

Emlak Konut’un yeni kampanyası mı, arsa yatırımı mı?

10 gram ajda bilezik ne kadar? 22 ayar ajda bilezik fiyatı! 22, 24 ayar bilezik fiyatları son dakika! 

Fi Side Bahçeşehir'de son dakika gelişmesi! Dev proje 15 ayda tamamlanacak!


Geri Dön