02 / 05 / 2024

Cibali Bilgi Evi, Medipol Üniversitesi'ne tahsis edildi!

Cibali Bilgi Evi, Medipol Üniversitesi'ne tahsis edildi!

Fatih Belediyesi'nin onrarım yaptıktan sonra bilg evi olarak kullandığı Cibali Bilgi Evi binası 10 yıllığına Medipol Üniversitesi'ne tahsis edildi.



Fatih Belediyesi'nin Bilgi Evi olarak kullandığı ve mülkiyeti İstanbul Veremle Mücadele Cemiyeti'ne ait Cibali'deki eski Verem Savaş Dispanseri binası, 10 yıllığına Medipol Üniversitesi'ne verildi. 


Binanın İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörlüğü ile İstanbul Verem Savaş Derneği arasında 1 Şubat 2017 tarihinde kira kontratı imzalandı. Bu gelişme CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ'ın Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yaptığı başvurusuna gelen yanıt ile ortaya çıktı.

 

BİMER'den Sağ'a gönderilen cevap yazısında binanın Medipol Üniversitesi’ne kiralandığı bildirildi. Hüseyin Sağ, Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'ya konuştu. Sağ, "Bu binayı Fatih Belediyesi onardı. Kamu parası harcanarak onarılan bu bina Fatih için Bilgi Evi olarak gerekli. Verem Savaş Derneği neden kendi binasında sağlık hizmeti vermeyip, özel bir üniversiteye tahsis ediyor" dedi.


Geri Dön