29 / 04 / 2024

Beşiktaş Cemevi binası Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi!

Beşiktaş Cemevi binası Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi!

Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi için protokol imzalandı. Bina, 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi.



Cemevlerinin yasal statüye kavuşması kapsamında tüm ülkede çalışmalar başladı. Bu kapsamda Beşiktaş Belediyesi ve  Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi için protokol imzalandı.

İstanbul Ses Gazetesi'nde yer alan habere göre, Beşiktaş Cemevi binası 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi. İş birliği protokolü, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurten Zöhrap arasında imzalandı. 

Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, törendeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün önemli bir iş birliği protokolü imzalıyoruz. İnançların özgürce yaşanabilmesi için insan hakları beyannamelerinde verilen teminatların bile yetersiz kaldığını, bunun saygınlık taşıyanlarda daha geliştiğini ve bu hoşgörünün insanlığa çok büyük katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz. İnançlarımız lafta kalmamalı. Biz bu umuda Gazi Mustafa Kemal ve Cumhuriyetimiz sayesinde gelmişizdir. Burada Gazi Mustafa Kemal’in inanç özgürlüğüne yaptığı katkı, Cumhuriyet tarihimizin en önemli katkılarından biridir. Biz de Beşiktaş Cemevimizi, Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis ettik. Buranın tahsis edilmesinde emeği geçen değerli vatandaşlarımız ve çalışma arkadaşlarımız var. Özellikle protokolünün imza yetkisini bana oy birliğiyle veren saygıdeğer meclisimize teşekkür ediyorum. Bu protokole gururla imza attığımı belirtmek isterim.”


Geri Dön