28 / 04 / 2024

Çifçiler TMO'nun buğday alım fiyatını açıklamasını beklerken emsal ücret ortaya çıktı

Çifçiler TMO'nun buğday alım fiyatını açıklamasını beklerken emsal ücret ortaya çıktı

Buğdayın değeri Rusya Ukrayna savaşı ve Hindistan'ın buğdaya ihraç yasağı getirmesi nedeniyle iyice arttı. Buğday üreticisi alımda kilogram başına önce 7,5 lira beklediği alım fiyatını güncelleyerek 8 lira 50 kuruş beklentisine girdi.



Türkiye’nin önemli hububat üretim merkezlerinden Çukuroava'da buğday hasadı başladı. Türkiye’nin ilk buğday hasadının yapıldığı ve ihtiyacın yaklaşık yüzde 4’ünü karşılayan Adana’da biçerdöverler tarlalarda çalışmaya başladı.

Bu yıl geçen yıla göre yaklaşık yüzde 25 azalmayla kent genelinde 1 milyon 400 bin dekar buğday ekildi. Dönüm başına 500 ile 750 kilogram arasında verim alınan buğdayda toplamda ise 700 bin ton rekolte bekleniyor.

Geçen sene buğday alım fiyatları kilogram başına 2 lira 25 kuruş liraydı.

Çiftçiler bu sene de en az taban fiyatın 7 lira olması gerektiğini ifade ediyordu.

Geçen sene hasat başlarken fiyatlar ton başına 2 bin 250 lira, prim ise 275 lira olarak açıklanmıştı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, buğday alım fiyatının kilogram başına 8 lira 50 kuruş olmasını beklediklerini söyledi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön