27 / 04 / 2024

Çift sözleşmeye, fahiş kiralara son! Her şey E-devlet’ten olacak!

Çift sözleşmeye, fahiş kiralara son! Her şey E-devlet’ten olacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründe yeni yıl itibarıyla yeni bir uygulamaya geçilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre her şey E-devlet üzerinden yapılacak.



Yeni yıl itibarıyla emlak sektöründe yeni bir uygulamaya geçilmesi için bazı adımlar da atıldı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre E-Kontrat sistemi adı verilen uygulama sayesinde ekonut sahibi ve kiracılar arasındaki kontratlar E- Devlet sistemi üzerine entegre edilecek.

Medyabar'ın aktardığı detaylara göre söz konusu bu sistem üzerinden kiralar çok daha net bir biçimde oluşturulmuş olacak. Paylaşılan detaylara göre E-Kontratlar, yetki belgeli emlak işletmeleri tarafından sisteme işlenebilecek. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre son zamanlarda sık sık gündeme gelen kiraların fahiş oranda artmasının önüne geçilmesinin dışında çift sözleşme gibi kiracı ve kiralayanlar arasındaki temel problem de ortadan kaldırılmış olacak. Bununla beraber uygulama sayesinde verilerle bölgedeki evlerin ortalama değeri de belirlenecek.

Gayrimenkul Danışmanı Samet Hızalan konu hakkında açıklamalarda bulunarak yeni uygulamanın avantajlarına değindi

Çift sözleşmeye, fahiş kiralara son! Her şey E-devlet’ten olacak!

KAYIT DIŞILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLACAK

Yaptığı açıklamada konut sahibi ve kiracının mutlu olabileceği yeni bir sistemin geldiğini dile getiren Samet Hızalan, artık E-devlet sistemi üzerinden ev sahibinin verdiği evin detaylarını hem de kiracı mevcut kira sözleşmesini görebileceğini söyledi.

Açıklamasında söz konusu sistemin gelmesindeki asıl amacın kayıt dışılığın önüne geçmek olduğunu kaydeden Samet Hızalan, “Bundan sonra konut sahipleri kira gelir vergisini ödemek zorunda. Bu artık kanuni olarak da bu sistemle beraber yürürlüğe girecek. Günlük, haftalık evler, tatil yerleri de bu sisteme dahil olacak” diye konuştu.

ENFLASYONİST ORTAM KALMAYACAK


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu sistemin 2024'te gelmesinin beklendiğini dile getiren Samet Hızalan, enflasyonist ortamın kalmayacağının öngörüldüğünü dile getirdi.

Hızalan açıklamasında “Bundan sonraki süreçte konut sahipleri kira gelirlerini, vergilerini ödemek zorunda kalacak. Otomatik olarak bu sistemde kira sözleşmemiz de görünecek. Bundan sonra kurumlarda böyle bir ibra söz konusu olmayacak” diyerek sistemin avantajlarına da değindi.

 

Konutta 3 yıl sonra fiyatlar geriledi!

Yılda birden çok temettü veren hisseler!

Konut sektöründe 2023 yılı nasıl geçti?


Geri Dön