30 / 04 / 2024

Konutta 3 yıl sonra fiyatlar geriledi!

Konutta 3 yıl sonra fiyatlar geriledi!

Konut fiyatları ve kiralardaki baş döndüren artış bir nebze de olsa duruldu. Üç büyükşehirde fiyatlar geçtiğimiz ekim ve kasım ayında, 3 yıl sonra sınırlı da olsa geriledi. İşte detaylar...



Konut fiyatları ve kiralardaki baş döndüren artış bir nebze de olsa durdu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre üç büyükşehirde fiyatlar geçtiğimiz ekim ve kasım ayında, 3 sene sonra sınırlı da olsa geriledi. Kanal D Haber'den Ceren Taşdelen ve Başar Günal'ın haberine göre konut sektöründe fiyatlar 3 yıl sonra geriledi.

21 AYIN EN DÜŞÜK ORANI

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre ülke genelinde konut fiyatları, Ekim ayında aylık yüzde 3.8, yıllık yüzde 86.5 artış gösterdi. Aylıkta son 5 ayın, yıllıkta 21 ayın en düşük oranı da görüldü. Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas yaptığı açıklamada "Eskiden enflasyonun üzerinde çok ciddi bir fiyat artışı olduğu için oldukça dikkat çekiciydi. Fakat artık artış hızının normale döndüğünü söyleyebiliriz" dedi.

Konutta 3 yıl sonra fiyatlar geriledi!

ESKİSİ GİBİ ARTMIYOR

Nilüfer Kas Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "3 büyük şehirde kiralar eski hızında artmıyor. Taşı toprağı altın İstanbul'da konut kiraları, ekim ve kasım ayında az da olsa gerileme gösterdi." dedi.

Gayrimenkul Uzmanı Nilüfer Kas açıklamasında "Ülke genelinde 100 metrekarelik konut, 3 milyon TL'nin altında değil. Mega kent İstanbul'da 100 metrekarelik konutta ise yaklaşık 4,5 milyon liraya denk geliyor" dedi.

FİYATLAR NEDEN DÜŞTÜ?

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bu hız kesmenin birkaç sebebi olduğunu söyleyen Gayrimenkul Uzmanı Kas, "Konut kredilerine ulaşımda zorluk olmasına sebebiyle talep düştü. Bu da aslında fiyatlara da yansıdı. Kiralamalarda da yabancıların ülkelerine geri dönmüş olması bir etken. Diğer bir etken de günlük kiralama yapılan konutlara yapılan düzenlemeler. O konutların uzun süreli kiralamaya dönmüş olması. Büyük şehirlerde göçün hızlanması da bir diğer etken" şeklinde konuştu.

İstanbul depreminin yaklaştığı nasıl anlaşılır? Deprem uzmanı açıkladı: Bu depremler tetiklemez ama...

Yılda birden çok temettü veren hisseler!

Konut sektöründe 2023 yılı nasıl geçti?


Geri Dön