İstanbul depreminin yaklaştığı nasıl anlaşılır? Deprem uzmanı açıkladı: Bu depremler tetiklemez ama...
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yalova, Gümüşhane ve Erzincan’ın üzerinde yer aldığı Kuzey Anadolu kırığında meydana gelen peş peşe depremleri değerlendirdi ve Marmara depremine değindi. İşte ayrıntılar...
Yalova, Gümüşhane ve Erzincan’ın üzerinde yer aldığı Kuzey Anadolu kırığında meydana gelen peş peşe depremler vatandaşları tedirgin etti. Bu depremlerin ardından, beklenen büyük Marmara depremi de yeniden gündeme oturdu.
Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe meydana gelen depremler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İSTANBUL DEPREMİ TETİKLENİR Mİ?
Tele1'de yer alan habere göre; Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu depremlerin 1500 kilometre uzunluğundaki Kuzey Anadolu kırığının en doğu ve en batı ucunda olan küçük depremler olduğuna dikkat çekti.
"Görünüşe göre, yerel gerginlik boşalmalarıdır. Doğudaki Kuzey Anadolu kırığında olmuş olmasına rağmen batıdaki deprem, beklenen İstanbul kolunun ikincil kesiminde, çatalında Çınarcık kolu üzerinde oluştu" ifadelerini kullanan Ahmet Ercan, görünüşe bakıldığında bunun İstanbul depremini tetikleyici özellikte olmadığının söylenebileceğini belirtti.
PATLAMA NOKTASI YAKLAŞTIKÇA BÜYÜKLÜKLER DE ARTAR
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaptığı son dakika açıklamasında, bu küçük depremlerin ardından büyük bir deprem beklemediklerine vurgu yaptı.
"Şu anda çekinceli bir durum söz konusu değil. Bunlar İstanbul depreminin tetikleyicisi ve ön depremi değil. Bu tarz küçük depremler olur" diye konuşan deprem uzmanı Ercan, hemen değil ancak beklenen İstanbul depremi oluncaya kadar 4, 4.5, 5, 5.5 hatta 6 büyüklüğüne varan bu tür depremlerin görülebileceğini dile getirdi.
Prof. Dr. Ercan, söz konusu açıklamasını "Gerginlik biriktikçe ve patlama noktası yaklaştıkça, gelecekte deprem büyüklükleri de yükselir" diyerek tamamladı.
Ahmet Ercan, dün X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında ise kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu ve "Kadıköy Fikirtepe'de uygulanan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur. Dar gelirliler yöreden ötelenmiş, dikey yapılaşma ile yatırımcı gelirini katlamış, ulaşımı yoğunlaştırmış" ifadelerini kullandı ve depremi bahane eden kentsel dönürüye dur denmesi gerektiğini söyledi.
Bu tarz dönüşümlerin kilometrekare başına kişi ve araç yoğunluğunu artıracağına dikkat çeken Ercan, "Su, enerji tüketimi artar. Altyapı, yeşil alan, güvenlik, okullar, sağlık ocakları yeterli olmaz" ifadelerini kullandı.
'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'
Yılda birden çok temettü veren hisseler!
Benzine 1 lira 48 kuruşluk zam geldi! Sürücüler hemen yeni fiyatlara bakın!