15 / 05 / 2024

Çiftçi ve yetiştiricilerden 7 bin 200 günde emeklilik talebi!

Çiftçi ve yetiştiricilerden 7 bin 200 günde emeklilik talebi!

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçi ve yetiştiricilerin mesai kavramı olmaksızın çalışan ve üreten emekçiler olduğunu ifade ederek, bu kişilerin de 7 bin 200 günde emekli olabilmeye hak kazanmasını istedi.



"KENDİ İŞİNİN İŞÇİSİ"

Çelik, yaptığı işin mahiyeti itibarıyla çiftçi ve yetiştiricilerin serbest meslek, tüccar veya ticaret erbabı olmadığına vurgu yaparak, çiftçi ve yetiştiricileri "bilfiil kendi işinin işçisi" şeklinde tanımladı.

Çiftçi ve yetiştiricilerden 7 bin 200 günde emeklilik talebi!

Yaz kış, gece gündüz demeden ve mesai kavramı olmaksızın çalışan, üreten bu kişilerin tam anlamıyla gerçek bir emekçi olduğunu ifade eden Çelik, şu şekilde konuştu:

"Aynı işi veya daha ağırını yapan çiftçilerimiz emeklilik koşulları konusunda da 4/a çerçevesinde çalışan vatandaşlar gibi 7 bin 200 günde emeklilik hakkına sahip olmaları toplumsal adalet anlayışının da bir gereğidir. Emeklilik koşullarındaki adaletsizliğin giderilmesi yüz binlerce çiftçi ve yetiştiriciyi memnun edecektir. Mevcut haliyle bu uygulama çiftçiler içim önemli bir hak kaybına sebep olmaktadır. Bunun düzeltilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den meclis yasama dönemi kapanmadan önce bu kanuni düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Buna ilişkin emek ve katkı sunacak olan kişilere önemli bir adaletsizliğin giderilmesi için yüz binlerce çiftçilerimiz minnet ve şükran duyacaktır."

Seçimden sonra doların durumu ne olacak? Dünyaca ünlü iki bankadan gelen rakamlar duyanların aklını başından alacak!

Bu kurum rekor sayıda personel alacak! Şoför, güvenlik görevlisi, büro personeli, tekniker, destek personeli...

Çocuklu ailelere Aile Bakanlığından yeni yardım ödemesi geliyor! Bu para mayıs ayında hesaplara yatacak!


Geri Dön