06 / 05 / 2024

Çiftçiden borca mahsuben arpa alımı yapılacak! Arpa alım fiyatı bakın ne kadar oldu?

Çiftçiden borca mahsuben arpa alımı yapılacak! Arpa alım fiyatı bakın ne kadar oldu?

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin arpayı 5 bin 500 liradan alacağı haberi çiftçilerin tepkisini çekti. Arpa alım fiyatı 2023 yılında yeni atanan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın tarafından 5 bin 500 lira olarak belirlendi. İşte çiftçilerin tepkisini çeken haberin detayları…



Milli Gazete'den aktarılan habere göre finansçı genel müdürden çiftçiye büyük fırsat geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, arpa alım fiyatını 7 bin lira açıklarken, Tarım Kredi Kooperatifleri bu fiyatı 5 bin 500 olarak belirledi. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından verilen talimata göre, çiftçilerden arpa alımı sadece borçlarının mahsubuyla gerçekleştirilecektir.

Çiftçiden borca mahsuben arpa alımı yapılacak! Arpa alım fiyatı bakın ne kadar oldu?

Sadece borçlu çiftçi düşük fiyattan satış yapacak

Tarım Kredi Kooperatifleri, tamamen çiftçinin öz sermayesiyle faaliyet gösteren bir kuruluş olarak, piyasadaki sanayici ve tüccar mantığıyla hareket ederek çiftçileri mağdur ettiği gerekçesiyle büyük tepkilere maruz kalmaktadır. Özellikle düşük fiyattan yapılan arpa alımlarının sadece borcu olan çiftçilerle sınırlı tutulması, daha da dikkat çekici bir durumu ortaya koymaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön