27 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Buğday fiyatlarında son dakika! Buğday fiyatları ne zaman açıklanacak? 16 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Çiftçiler dikkat! Buğday fiyatlarında son dakika! Buğday fiyatları ne zaman açıklanacak? 16 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Buğdayda hasat dönemine yaklaşılırken, çiftçiler, 'Arpa ve buğday fiyatları kaç TL oldu, Buğday ve arpa fiyatları 2022'de ne kadar olacak?' sorularının cevaplarını araştrıyor. Peki arpa, buğday ve mısır fiyatları kaç lira oldu? İşte 16 Mayıs 2022 arpa, buğday ve mısır fiyat listesi...



Pinar Demircan

Buğdayda hasat dönemine yaklaşılırken, çiftçiler Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 2022 buğday alım fiyatlarını açıklamasını dört gözle bekliyor. TMO tarafından arpa, buğday ve daha pek çok ürünün hububat alım fiyatlarını şekillendirecek. 

Hindistan'ın buğday ihracatını yasaklama kararı vermesinden sonra, gösterge buğday vadelilerinde son 2 ayın en hızlı artışı kaydedildi. ABD'de Chicago gösterge buğday vadelileri yüzde 6 oranında artarak 12,47 dolara çıktı. Bu son yükselişle beraber buğday fiyatlarında yılbaşından bugüne yüzde 60'lık artış yaşandı. 

Çiftçiler dikkat! Buğday fiyatlarında son dakika! Buğday fiyatları ne zaman açıklanacak? 16 Mayıs 2022 fiyat listesi... 

Çiftçiler ise artan maliyetler sebebiyle TMO tarafından açıklanacak buğday alım fiyatını dört gözle bekliyor. TMO'nun piyasada aktif mi olacağı yoksa geçen sene gibi piyasayı özel sektörün kontrolüne mi bırakacağı merak konusu oldu. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, kuraklık yaşanması, yurt dışı fiyatların artması ve yükselen maliyetler sebebiyle bu yıl  açıklanacak hububat alım fiyatlarının önemi artırdı ve stratejik bir konuma taşıdı. 

Hasat dönemi yaklaşırken, hububat alım fiyatlarının da yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Peki arpa, buğday ve mısır fiyatları kaç lira oldu? İşte 16 Mayıs 2022 arpa, buğday ve mısır fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön