Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Hemen e-Devlet'ten bakın! Tarımsal destek ödemeleri peş peşe geldi!

Tarımsal destekleme ödemeleriyle ilgili son dakika gelişmeleri çiftçiler tarafından merak ediliyor. Çiftçiler dikkat! Hemen e-Devlet'ten bakın! Tarımsal destek ödemeleri peş peşe geldi! Hükümetten 2023 Ocak ayı tarımsal destek ödemeleri ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere verilen tarımsal destek ödemeleri merakla araştırılıyor. Hükümetten 2023 Ocak ayı tarımsal destek ödemeleri ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. 

2023 üretim yılında sertifikalı tohum desteği ürün gruplarına göre dekar başına 8 lira ile 200 lira arasında değişiklik gösteren destek tutarları belirlendi. 

Hayvansal üretimin desteklenmesi kapsamında yem bitkileri yetiştiricilerine senelik olarak dekar başına 40 lira ile 150 lira arasında değişiklik gösteren tutarlarda destek yapılacak. 

Çiftçiler dikkat! Hemen e-Devlet'ten bakın! Tarımsal destek ödemeleri peş peşe geldi!

CNN Türk'te yer alan habere göre; büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık destekleri ile su ürünleri üretimine yönelik destekler de peş peşe açıklandı. 

Çiftlik muhasebe veri ağı sistemine katılım desteği çerçevesinde 2021'de kayıt altına alınan 6 bin işletme için işletme başına 600 Türk Lirası ödeme yapılması öngörülüyor. Destekleme ödemeleri için gerekli finansman 2022 ve 2023 yılı tarımsal destekleme bütçesi aracılığıyla sağlanacak. Karar, bu yılbaşından geçerli olacak şekilde 20 Ekim tarihinde yürürlüğe alındı. 

İyi tarım uygulamaları desteği de kategorilerine göre dekar başına 10 ile 150 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Küçük aile işletmelerinin desteklenmesi uygulamalarında dekar başına 200 TL ödeme yapılacak. 

Fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği, belirlenen yerlerde gerçekleştirilen üretimde dekara 170 Türk Lirası olacak. 

Katı organik-organomineral gübre desteği çerçevesinde dekara 20 TL, geleneksel zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu desteği kapsamında dekara 100 TL destek verilecek.

Fark ödemeleri çerçevesinde belirlenen havzalarda yetiştirilecek ürünler için verilecek destekler de kalem kalem kesinleşti. Buna göre; kilogram başına yağlık ayçiçeği, kuru fasulye, nohut ve mercimeğe 50 kuruş, kütlü pamuğa 110 kuruş, soyaya 60 kuruş, kanolaya 80 kuruş, aspire 55 kuruş, dane mısıra 3 kuruş, buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale ve çeltiğe 10 kuruş, zeytinyağına 80 kuruş, yaş çaya 30 kuruş ve dane zeytine 15 kuruş ödeme yapılacak. 

Destek ödemelerinden, ÇKS'de özlük, ürün, arazi bilgileri kayıtlı olan ve belirlenen havzalarda yer alan, arazilerde desteklemeye esas ürünleri ürettiği Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerince tespit edilen ve belirlenecek yasal süre içinde destekleme başvurusunu gerçekleştiren kamu kurum ve kuruluşları hariç gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilecek. 

Çiftçiler dikkat! Hemen e-Devlet'ten bakın! Tarımsal destek ödemeleri peş peşe geldi!

TARIMSAL DESTEK ÖDEMELERİ YAPILDI MI? 

Devlet tarafından çiftçilere sağlanan destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. 

Bakan Vahit Kirişci, tarımsal destek ödemelerinin 27 Ocak tarihinde başladığını açıklamıştı. Bu kapsamda, hububat, baklagil ve dane mısır desteğinin 956 milyon 455 bin 159 TL, kırsal kalkınma yatırımları desteği 13 milyon 743 bin 303 TL, sertifikalı tohum üretim desteği ise 2 milyon 134 bin 538 TL olarak hesaplara yatırıldı. 

ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA ŞUBAT 2023 

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle destek ödemelerini sorgulayabiliyor. 

Sorgulama yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapılması gerekiyor. 

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır... Tek tek duyuruldu! Gören şaşkına döndü! 4 Şubat 2023 fiyat listesi...

Aile Destek Programı için adeta Şubat 2023 müjdesi geldi! Hesaplara peş peşe 1.250 lira yatırılıyor! Sakın kaçırmayın

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası yeni zamla tam bu kadar oldu! Peş peşe duyuruldu! Şimdi bakın!