Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Ödemeler kalem kalem yapıldı: Tam 3 milyar TL'den fazla tazminat ödendi!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu senenin ilk 7 ayında TARSİM çerçevesinde, üreticilere 3 milyar liranın üzerinde tazminat ödendiğine dikkat çekti. İşte o ödemeler...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilere yapılan ödemeler ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamasında, tarım sigortalarının, kurulduğu günden bu yana üreticilere ciddi anlamda destek olduğuna dikkat çekerek, küresel iklim değişikliğine bağlı görülme sıklığı artan kuraklık ve sel gibi doğal afetler karşısında, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından tarım sigortalarının daha da önem arz ettiğinin altını çizdi. 

Tarım sigortalarının kapsamını her sene daha da genişleterek çiftçilere ürünlerini her türlü afet ve riske karşı koruma imkanı getirdiklerine vurgu yapan Yumaklı, "Tarım sigortaları çerçevesinde, yüzde 67'ye kadar devlet prim desteğiyle üreticilerimizin emeğinin ve alın terinin yanında oluyoruz" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,  1 Ocak - 31 Temmuz tarihleri arasında, tarım sigortaları çerçevesinde, doğal afetlerden ve risklerden zarar gören üreticilere 3 milyar lira hasar tazminatı ödendiğini belirtti. 

"Bitkisel, sera, hayvancılık, kümes, arı ve su ürünleri branşlarında dolu, don, fırtına, hortum, sel-su baskını, yangın, heyelan, aşırı yağış, hayvan hastalık, yavru atma, hırsızlık, zorunlu kesim, ölüm, nakliye ve kaza gibi afet ve risklere karşı tarım sigortaları şemsiyesi altında yer alan üreticilerimizin uğradıkları zararlar karşısında tazminat ödemeleri gerçekleştirilmiştir" diye konuşan Bakan Yumaklı, üreticilerin de tarım sigortalarına yönelik artan talebinden son derece memnun olduklarının altını çizdi. 

İbrahim Yumaklı, "Bu ilgi tarım sigortalarını geliştirmedeki motivasyonumuzu artırıyor. Tarım sigortalarının öneminin önümüzdeki süreçte daha da artacağını göz önüne alarak üreticilerimizi bu alanda desteklemeyi sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu. 

Tarım sigortaları çerçevesinde, yapılan ödemeler kalem kalem olacak şekilde açıklandı. 

Söz konusu sigortalar kapsamında, ilk 7 aylık dönemde, büyükbaş hayvancılık için 1 milyar 764 milyon lira, bitkisel ürünler için 980 milyon 105 bin lira, küçükbaş hayvanlar için 138 milyon 500 bin lira, seracılık için 74 milyon 882 bin 828 lira, su ürünleri için 53 milyon 597 bin 167 lira, kümes hayvanları için 11 milyon 322 bin lira, arıcılık için ise 5 milyon 300 bin 548 lira olacak şekilde toplamda 3 milyar TL'den fazla tazminat ödemesi yapıldı. 

Ucuz konut için formül açıklandı: Hazine arazileri imara açılırsa fiyatlar düşer! 

ATEM Başkanı Akçam: Enflasyon düşerken kiralar yükseliyor!

Kira artış oranı belli oldu! Ağustosta kiralar ne kadar olacak? İşte Ağustos kira zammı hesaplaması!

Temmuz 2024 enflasyon rakamları şimdi resmen açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE oranları!