Kent Haberleri

Çiftçiler dikkat! Ziraat Bankası mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteğinde Ocak depremi! 

Milyonlarca çiftçinin merakla beklediği Ziraat Bankası mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteğinde Ocak depremi! Şimdi bakın!  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere destek amacıyla ödenen mazot ve gübre desteği ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih merak ediliyor

Milyonlarca çiftçi "Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak? Ziraat Bankası mazot ve gübre desteği yattı mı?" sorularının yanıtlarını merakla araştırıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere destek amacıyla ödenen mazot ve gübre desteği ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih merak ediliyor. 2023 yılına girilmesiyle beraber konu ile ilgili yapılan açıklamalar çiftçiler tarafından yakından takip ediliyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den tarımsal destekleme ödemeleri ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Kirişci, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamasında "184 milyon 968 bin 632 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" diye konuştu. Bakan Kirişçi, kalem kalem ödemeleri de açıkladı. 

Bu kapsamda, hayvan gen kaynakları koruma desteği için 65 milyon 257 bin 740 TL, hayvan hastalıkları tazminatı desteğine 52 milyon 970 bin 728 lira, kırsal kalkınma yatırımları desteği için 40 milyon 993 bin 269 TL, Toprak Mahsulleri Ofisi alım prim desteğine 15 milyon 959 bin 14 TL, et regülasyonu desteği için 5 milyon 870 bin TL, sertifikalı tohum üretim desteğine 2 milyon 572 bin 681 lira ve hububat-baklagil-dane mısır desteği için 1 milyon 345 bin 200 TL ödeme gerçekleştirildi.

Çiftçiler dikkat! Ziraat Bankası mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteğinde Ocak depremi! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçen senenin son aylarında gerçekleştirdiği mazot gübre desteği açıklamasıyla da dikkatleri toplamıştı. 

Bakan Kirişci, mazot ve gübre desteği ödemelerine ilişkin "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize 2022 mazot ve gübre desteklerini 2023 mart ayı yerine bu ay içinde ödeyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu. 

Milyonlarca çiftçi "Ziraat Bankası mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı?" sorusunun yanıtını merakla araştırırken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'de geçtiğimiz gün konuyu değerlendirdi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, tarımı bir milli güvenlik meselesi şeklinde ele aldıklarını ve üreticileri desteklemeye devam ettiklerini belirterek, "2022 yılı tarımsal destek bütçemizi 39,7 milyar TL seviyesine çıkardık. Hububata 2023 yılında ödenmesi öngörülen mazot ve gübre desteği hak edişlerini 2022'de ayni olarak kullandırmaya başladık" açıklamasında bulundu. 

Çiftçiler dikkat! Ziraat Bankası mazot ve gübre desteği hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteğinde Ocak depremi!

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR 2023? 

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli çerçevesinde buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 75 Türk Lirası mazot, 46 Türk Lirası gübre olacak şekilde 121 liralık destek sağlanacak. 

Geçtiğimiz senenin son aylarında Resmi Gazete'de yayımlanan, Hububatta 2022 Üretim Yılı Mazot ve Gübre Desteklerinin 2022 Yılında Ödenebilmesine ve Bu Ödemelere İlişkin Finansman Maliyetlerinin Karşılanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile, hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) 2022 üretim yılı kapsamındaki tarımsal destekler, bir bir tespit edildi ve açıklandı. 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ OCAK 2023 HESAPLARA YATTI MI? 

Henüz 2023 Mazot ve Gübre desteği ile ilgili yeni bir açıklama yapılmadı. 

Ancak geçtiğimiz aylarda Bakanlık yetkilileri konuyla ilgili açıklama yaparak, mazot gübre desteğinin ayni olarak ödenmesinin yalnızca öne çekilenleri değil 31 Mart 2023 tarihindeki destekleri de içerdiğine dikkat çekerek, hemen alınması tavsiyesini verdi. 

Mazot ve gübre desteğinden faydalanan çiftçilerin, Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama aracılığıyla online ya da ilgili şubeye şahsen başvurularını yaparak desteklerini alması gerekiyor.

Cumhuriyet tarihinin en geniş borç yapılandırması yolda! Sigorta primi, vergi, cezalar…

Altında rekor üstüne rekor geldi, kuyumcular adeta mahşer yerine döndü! Hemen bu son dakika rakamına bakın!

Doların 10 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı! Doları olan hemen baksın

e-Devlet'ten başvuru yapanlara PTT'den ödenecek! SED desteği zam farkı hesaplara ne zaman yatacak?