08 / 05 / 2024

Çiftçiler hemen bakın! Ziraat Katılım Bankası duyurdu: Çiftçilere düşük kar payı oranlı 'tarım finansmanı' verilecek!

Çiftçiler hemen bakın! Ziraat Katılım Bankası duyurdu: Çiftçilere düşük kar payı oranlı 'tarım finansmanı' verilecek!

Ziraat Katılım Bankası tarafından, ülke sınırları içinde yapılan tarımsal üretim faaliyetleri için tarımsal üretime dair düşük kar payı oranlı yatırım ve işletme finansmanı sağlanacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...



Karar çerçevesinde, kullandırılan tarımsal finansmanlar, finansmana konu ürünler, 1 Ocak- 31 Aralık arasında oluşabilecek doğal afetlerden etkilendiğinin belirlenmesi durumunda, Bankanın kendi esas, usul ve mevzuatları kapsamında; vade tarihinden, hesap devresinden, taksit tarihinden itibaren ertelenebilecek veya taksitlendirilebilecek. Bu karar ile taksitlendirilen tutarlar ertelemeye dahil edilmeyecek. 

Söz konusu taksitlendirme ya da ertelemelerden faydalanmak gerçek veya tüzel kişi üreticilerin, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) hasar raporu ya da il ve ilçe hasar tespit komisyonu karar tarihinden itibaren bir aylık süre içinde Bankaya yazılı başvuruda bulunması gerekiyor. 

Çiftçiler hemen bakın! Ziraat Katılım Bankası duyurdu: Çiftçilere düşük kar payı oranlı tarım finansmanı verilecek!

Ertelenen finansmanlar sebebiyle başvuru süresi bitene kadar, borcun ertelenmesi durumunda ise erteleme süresi sonuna kadar takip işlemi olmayacak. 

Hasar tespitlerinin ve hasar oranlarının üretici bazında tespit edilmesi zorunlu tutulacak. Doğal afetler sebebiyle meydana gelen hasarların tespitinde TARSİM tarafından hazırlanan raporlar dikkate alınacak. 

Çiftçiler hemen bakın! Buğday, mısır, arpa.. Tek tek açıklandı! Fiyatlar buz kestirdi! 23 Şubat 2023 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!

Hemen TC kimlik numaranızla kontrol edin! Sizin de hesabınıza 4 bin 337 TL yatmış olabilir! Bu parayı kaçırmayın!


Geri Dön