27 / 04 / 2024

Çiftçiler için yeni dönem! e-Devlet'ten kayıt olunacak

Çiftçiler için yeni dönem! e-Devlet'ten kayıt olunacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçi vatandaşlar ile ilgili yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Artık çiftçiler, 1 Ekim itibarı ile e – Devlet üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi girişlerini yapabilecekler. İşte detaylar…



ÇİFTÇİ SAYISI HER GEÇEN YIL AZALIYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçi sayısına ilişkin rakamları da bildirdi.

Kirişçi, 2021 yılında 2 milyon 173 bin 9 olan ÇKS’ye kayıtlı çiftçi sayısını 18 Temmuz 2022 yılı itibarı ile 2 milyon 34 bin 571 olarak bildirdi. Kirişçi’nin soru önergesine vermiş olduğu yanıtı değerlendiren CHP Niğde Milletvekili Ömet Fethi Gürer, bakanlık verilerine göre de 2019 yılında bu sayının 2 milyon 264 bin 90 olduğunu ifade etti. “Artan nüfusa rağmen çiftçi sayısının azalması kaygı verici” ifadelerini kullanan Güner şu şekilde konuştu:

“SGK kayıtlı prim ödeyen çiftçi sayısında da gerileme yaşanması devam ediyor. 2009’da, SGK’ya kayıtlı aktif çiftçi (4b) sayısının 1 milyon 16 bin 692 kişiden 2021 senesinde 551 bin 610 kişiye kadar düşmesi, ziraat odalarına kayıtlı olan 4 milyona varan üyeden ise ÇKS alarak çiftçiliği sürdürenlerin yarı yarıya azalması bu anlamda dikkat çekici verilerdir.”      

 Çiftçiler için yeni dönem! e-Devlet ten kayıt olunacak

TOKİ Şanlıurfa Birecik’te 2+1 608 bin liraya!

Ocak ayındaki yeni emekli maaşları şekillendi! Hangi emekli ne kadar alacak?

O görüntülerin sırrı ortaya çıktı! Togg’dan sürpriz paylaşım


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön