02 / 05 / 2024

Çiftçilere büyük müjde! 2022 mazot ve gübre destekleri resmen erken ödenecek! Hesaplara yatıyor, almayı sakın unutmayın!

Çiftçilere büyük müjde! 2022 mazot ve gübre destekleri resmen erken ödenecek! Hesaplara yatıyor, almayı sakın unutmayın!

Çiftçilere büyük müjde geldi. 2022 üretim yılına ilişkin mazot ve gübre desteklerinin resmen erken ödeneceği açıklandı. Söz konusu ödemeler hesaplara yatıyor, almayı sakın unutmayın...



Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, pek çok kişinin merakla beklediği tarımsal destek ödemesinin bankaca kredi kullandırılarak üreticilere  yapılması halinde, kredilerin vade tarihine kadar oluşacak faiz tutarı, gelir kaybı ödemeleri çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca, anapara ödemeleri ise Tarım ve Orman Bakanlığınca tarımsal üreticilerin ismine bankaya ödenecek. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, üreticilerin hak edişlerine yönelik listeler bu sene, destekleme ödeme takvimi ise 2023 yılında bankaya iletilecek. 

Söz konusu kredinin kullandırılması, hak edişin tespitine ve üreticinin bankaya başvuru yapmasına da bağlı tutulacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu karar çerçevesinde kredi tahsis edilecek üreticilerin kredi tahsis kriterlerinin belirlenmesi, borçlandırma, kullandırma, takip ve tahsil gibi işlemleri bankanın kendi usul ve mevzuat esasları kapsamında sürdürülecek. 

Çiftçilere büyük müjde! 2022 mazot ve gübre destekleri resmen erken ödenecek! Hesaplara yatıyor, almayı sakın unutmayın!

Merkezi yönetim bütçe imkanları kapsamında krediler vadesinden önce ödenebilecek. 

Yine verilen bilgiye göre, banka tarafından karar çerçevesinde kullandırılan krediler sebebiyle ortaya çıkan gelir kaybı tutarları, kredilerin faiz tahakkuk tarihinde-erken kapatma olması durumunda da kredinin kapatıldığı tarihte, banka tarafından uygulanan cari faiz oranları dikkate alınacak ve o şekilde hesaplanacak. Bu çerçevede kredi kullanan tarımsal üreticiler adına Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan gelir kaybı ödemeleri, Bakanlık bütçesinin ilgili tertibine tefrik olunan ödenek aracılığıyla giderilecek.

Söz konusu kredinin vadesinden önce kapatılması durumunda da kalan vadeye ilişkin bankaya ek bir ödeme yapılmayacak. 

Yine verilen detaylara göre, gelir kaybı ödemeleri, bankanın, bu karar çerçevesinde kullandırılmış olan kredilere ilişkin vade sonuna-erken kapatma tarihine kadar hesaplanan ve ilgili dönem sonunda kendi kayıtlarına göre kesinleşmiş olan gelir kaybı tutarlarını Hazine ve Maliye Bakanlığınca bildirilen formatta iletmelerini takiben de yapılacak. Söz konusu bu karar çerçevesindeki tarımsal destek ödemelerinin tamamlandığı tarihe kadar kullanılmayan krediler için bankaya ödeme yapılmayacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre, böylelikle buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik üreticilerinin mazot ve gübre desteğinden yaklaşık olarak 6 ay önce faydalanması da mümkün olacak.

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem! Son dakika fiyatlarını duyan inanamadı! Shell, BP, PO 5 Kasım 2022 fiyat listesi!

Emekli maaşlarında çok büyük deprem! Rakamları duyanlar küçük dilini yutuyor! Hemen tablo tablo bu yeni maaşlara bakın!

Volkswagen Caddy Life'a 45 bin 500 TL'lik son dakika indirimi geldi! Caddy Life 4 Kasım 2022 fiyat listesi!

 


Geri Dön