Kent Haberleri

Çiftçilere büyük şok! Mazot ve gübre desteği 2022 hesaplara yattı? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak! Hemen bakın!

Çiftçilere büyük şok... Merakla beklenen mazot ve gübre desteği 2022 hesaplara yattı? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? Hemen siz de bir bakın... Mazot ve gübre desteği ödemelerinin yapılacağı tarih, binlerce çiftçi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere devlet tarafından verilen mazot ve gübre desteği ödeme tarihi, 2023 Mart'ta ödenecekken bu ödemeler 6 ay öne çekilmişti. Mazot ve gübre desteği ödemelerinin yapılacağı tarih, binlerce çiftçi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteği ödemeleri ile son dakika açıklamaları yaparak, söz konusu desteklerin 6 ay öne çekildiğini duyurmuştu.

Verilen bilgiye göre, tohum, hububat, mazot, gübre, toprak analizi ve kırsal kalkınma alanlarında verilen desteklerden yararlanacak olan çiftçiler, "Mazot gübre desteği ödemeleri 2022 ödemeleri yattı mı, mazot ve gübre desteği 2022 ne zaman ödenecek?" sorusunun yanıtı ile ilgili araştırmalarını yapıyor.

Çiftçilere büyük şok... Merakla beklenen mazot ve gübre desteği 2022 hesaplara yattı? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? Hemen siz de bir bakın...

TARIMDA MAZOT VE GÜBRE DESTEKLERİ BELLİ OLDU

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, tarımsal üretimde 2022 yılında uygulanacak olan mazot ve gübre destekleri ile 2023 yılında uygulanacak olan sertifikalı tohum destek tutarları da resmen belli oldu.

Resmi Gazete'de konu ile ilgili olarak bir Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı. Verilen detaylara göre, bitkisel üretimin dışında ayrıca hayvansal üretim, su ürünleri üretimi ve tarımsal Ar-Ge'ye yönelik destek tutarları da belli oldu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan üreticilere 2022 üretim yılında mazot ve gübre destekleri dahil olacak biçimde; dekar başına toplam;  patates ve soya için 146 lira, arpa, buğday çavdar, tritikale ve yulaf için 121 TL, yaş çay ve zeytin için 84 TL, aspir için 97 lira, kolza (kanola) için 109 TL, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 96 lira, kuru soğan,  kütlü pamuk ve çeltik için 271 lira, yağlık ayçiçeği için 109 TL yem bitkileri için 115 lira, dane mısır, fındık ve diğer ürünler için 83 lira ve nadasa bırakılan üretim alanları için gübre desteği hariç şekilde 38 TL ödeme verilecek.

Çiftçilere büyük şok... Merakla beklenen mazot ve gübre desteği 2022 hesaplara yattı? Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak? Hemen siz de bir bakın...

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ KAÇ TL 2022?

Söz konusu karar çerçevesinde bu sene organik tarım ve iyi tarım uygulamalarına verilecek destek tutarları da belli oldu. Organik tarım desteği kategorilerine göre dekar başına 10 TL ile 100 TL arasında değişen oranlarda, iyi tarım destekleri ise kategorilerine göre değişen oranlarda 10 lira ile 150 lira arasında değişen tutarlarda verilecek.

Bu sene dekar başına küçük aile işletmesi desteği 200 TL, fındık alan bazlı gelir desteği 170 TL, katı organik- argomineral gübre desteği 20 TL zeytin bahçeleri rehabilitasyon desteği ise 100 TL olarak erilecek. 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK? MAZOT VE GÜBRE ÖDEMELERİ YAPILDI MI? 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, merak edilen ve araştırılan mazot ve gübre desteği ile ilgili açıklamasında 2023'te ödenecek 2022 yılına ait desteklerimizi, mazot ve gübre desteklemelerini 6 ay öne çekip bu ayın sonunda önümüzdeki ayın başında en geç sizin kendinize ait Ziraat Bankası kartlarınıza ayni olarak yükleyeceğini belirterek sadece mazot ve gübre alınabileceğine dikkat çekti. 

Verilen bilgiye göre, ödemelerin 6 ay öncesinden çiftçilere verilecek kartlara yatırılacağını belirten Bakan Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki sunumunda; mazot ve gübre desteklerinin artık çiftçilere nakit şekilde ödenmeyeceğine de değindi.

Bakanlık yetkilileri ise mazot ve gübre desteği ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada Bakan Kirişci'nin açıklamalarının mazot ve gübre desteğinin ayni olarak ödenmesinin sadece erkene alınan desteklerini değil gününde yani 31 Mart 2023 tarihinde ödenecek destekleri de kapsadığını kaydetti.

Bakanlık yetkilileri yaptıkları açıklamada çiftçilere 2023 Mart ayını beklemeden mazot ve gübre desteği ödemelerini almalarını tavsiye etti. 

Verilen bilgilere göre, hububatta 2022 üretim yılına yönelik mazot ve gübre desteği bu yıldan itibaren hesaplara ödeniyor. Aktarılan detaylara göre, bu kapsamdaki tarımsal destek ödemeleri, bu tutarları hak etmiş üreticilerin talebi karşılığında, Ziraat Bankası tarafından destek amacına uygun şekilde kullanılması şartıyla 31 Mart 2023 vadeli kredi kullandırılmak üzere sağlanacak. 

Çiftçilerin, Ziraat Bankası internet bankacılığı/mobil uygulama üzerinden online veya ilgili şubeye şahsen başvurarak tanımlama yapması ve bu şekilde destek ödemesini alması gerekli. 

Çiftciler müjde! Türk Boğası Tümosan fiyatları belli oldu! En ucuz traktör kaç TL? 3 Aralık 2022 fiyat listesi  

Milli Emlak 55 bin TL'ye KDV'den muaf arsa satacak! Konut imarlı arsa fırsatını kaçırmayın! 

Gram altın önümüzdeki hafta işte tam bu kadar olacak! Peş peşe açıklanan bu rakamı görenler çarpılıp kaldı! Hemen bakın!