Ekonomi

Çiftçilere destek ödemeleri başladı! TC kimliklerin son rakamına göre bu tarihlerde hesaplara yatacak

Çiftçilere yapılacak destek ödemelerinin tarihleri belli oldu. TC kimliklerinin son rakamına göre hesaplara yatacağı tarih açıklandı. Çiftçilerin ödemelerini alabilmeleri için bu duyuruları takip etmesi gerekiyor. İşte detaylar...Çiftçilerin hesabına yatırılacak paralar toplamda 11 milyon TL'yi aşacak

Artan üretim maliyetleri nedeniyle mazot, yem ve gübre almakta sorun yaşayan çiftçileri bir nebze rahatlatacak destek ödemeleri başladı. Çiftçilerin hesabına yatırılacak paralar toplamda 11 milyon TL'yi aşacak. Özellikle kurbanlık hayvan besleyen çiftçileri sevindirecek destek ödemesi haberi geldi. 

Destek ödemeleri 27 Mayıs itibarıyla başladı. TC kimlik numaralarının son rakamı 0 ve 2 olanların hesaplarına paraları yattı.

TC kmlik numaralarının son rakamları 4,6 ve 8 olan çiftçilerin hesaplarına paraların ne zaman aktarılacağı da belli oldu.

 

Yapılan açıklamaya göre 3 haziran 2022 saat 18.00 dan sonra TC numarasının son rakamı 4,6 ve 8 olanlar paralarını Ziraat Bankası hesaplarından çekebilecek.

Küçükbaş hayvan desteklemesinde bin 343 küçükbaş işletmesine 9 milyon 095 bin 820 TL, sürü yöneticisi desteği dahilinde 344 üreticiye 2 milyon 064 bin TL ve besilik erkek sığır desteğinde 130 üreticiye 330 bin 135 TL destek ödemesi yapılacak. Söz konusu ödemeler Erzincan ili dahilinde yapılan hayvancılık faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek.

 

Ayçiçek yağı buğday ve şekerden sonra bir yasak daha! Pirinç de kara listeye girdi

Ünlü ekonomistten 'Dolar çift kanat takıp uçacak' tespiti

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Buğdayda 'felaket' uyarısı: Tarih verildi hükümet devreye girmişti

TOGG'un ilk yola çıkacağı tarihin açıklanmasının ardından Bursa'dan sürpriz haber