Ekonomi

Çiftçilere son dakika Kurban Bayramı müjdesi geldi! Destek ödemeleri o saatte hesaplara yatıyor! Almayı sakın unutmayın!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada çiftçilerin merakla beklediği tarımsal destek ödemelerinin bugün hesaplara yatacağını dile getirdi. İşte Bakan Kirişci'nin o açıklamaları...Sosyal medya hesabı üzerinden merakla beklenen ödemeler ile ilgili önemli bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 181,2 milyon liralık tarımsal destekleme tutarlarını bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada çiftçilerin merakla beklediği tarımsal destek ödemelerinin yatacağı tarihi duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden merakla beklenen ödemeler ile ilgili önemli bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 181,2 milyon liralık tarımsal destekleme tutarlarını bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu.

Peki tarımsal destek ödemeleri saat kaçta yatacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 181 milyon 196 bin 661 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün 13.00 itibarıyla çiftçilerin hesaplarına aktardıklarını dile getirdi. Bakan Vahit Kirişci, "Hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerini kullandı.

Milyonlarca çiftçinin yüzünü güldüren paylaşımda söz konusu destek tutarlarına da yer verildi. 

-Destek tutarları şu şekilde açıklandı;
-İyi tarım uygulamalarında 70 milyon 762 bin 258 Türk Lirası
-Organik tarımda 53 milyon 42 bin 441 Türk Lirası
-Kırsal kalkınmada 37 milyon 589 bin 363 Türk Lirası
-Yağlı tohumlu bitkilerde 8 milyon 205 bin 99 Türk Lirası
-Ar-Ge'de 6 milyon 769 bin 694 Türk Lirası
-Uzman eller projesinde 4 milyon 827 bin 806 Türk Lirası

Çiftçi destek ödemesi nasıl sorgulanır?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar E-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2022 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulamalarını gerçekleştirebilir.

Destek ödemelerini sorgulama yapmak için e-devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmanız yeterli olacaktır. Ödemeleri sorgulamak isteyen vatandaşlar söz konusu sorgulamayı e-devlet şifreleriyle kolaylıkla yapabilir.

ÇİFTÇİ DESTEĞİ 2022

Cumhurbaşkanı kararıyla boş bırakılan, atıl durumda ya da nadasa bırakılan arazilerde hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimine hibe desteği sağlanıyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 2022 yılı için uygulanacak hibe programı kapsamında, proje toplam bedelinin yüzde 75'ine kadar hibe desteği sağlanmayı hedefleniyor.

Buğday fiyatları bayram öncesi kaç lira oldu? TMO, Edirne, Konya ve Polatlı Ticaret Borsası 7 Temmuz 2022 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Başak Traktör fiyatları arttı! İşte 6 Temmuz 2022 Başak Traktör güncel fiyat listesi!

Çiftçilere TMO'dan flaş müjde! Buğday alım günleri değişiyor! Bugün buğday fiyatları kaç TL? 6 Temmuz 2022 fiyat listesi