Ekonomi

Çiftçilere müjde! Mazot gübre desteği 6 ay erkene çekiliyor! Bakan az önce açıkladı! Hemen koşun bakın!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, müjdeyi az önce verdi! Kirişçi, Mart ayında ödenecek 2022’nin mazot ve gübre desteğini 6 ay erkene çekeceklerini duyurdu! Hemen koşun bakın! İşte detaylar...Kirişçi, Mart ayında ödenecek 2022’nin mazot ve gübre desteğini 6 ay erkene çekeceklerini bildirerek, söz konusu desteğin de Ziraat Bankası'nın vereceği banka kartlarına yatırılacağını ve çiftçinin mazot gübre desteğini ayni olarak sadece bu ürünlerin alımında kullanabileceğini söyledi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, mazot gübre desteği hakkında Adana’da kritik açıklamalar yaptı. Kirişçi, Mart ayında ödenecek 2022’nin mazot ve gübre desteğini 6 ay erkene çekeceklerini bildirerek, söz konusu desteğin de Ziraat Bankası'nın vereceği banka kartlarına yatırılacağını ve çiftçinin mazot gübre desteğini ayni olarak sadece bu ürünlerin alımında kullanabileceğini söyledi.

  

İşte detaylar...

TARIM BAKANINDAN FLAŞ AÇIKLAMA!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çukurova Kalkınma Ajansında düzenlenen "Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı"nda, gerçekleştirdiği konuşmada 2022 senesinin mazot ve gübre desteğini 2023’ün Mart ayına bırakmayacaklarını, 6 ay öne çekeceklerini söyledi.

  

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ 6 AY ÖNE ÇEKİLİYOR!

Tarım kenti Adana'dan güzel haberi duyuran Bakan Vahit Kirişci, şunları açıkladı:

"Bizim üreticilerimizin 2022 mazot ve gübre destekleri var. Biz, normal şartlarda bu destekleri, bizim dönemimizde olabildiğince hızlandırdık, yılın ilk 3 ayında tamamına yakınını öder hale geldik. Biz, 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023'ün Mart'ına bırakmayacağız, 6 ay öne çekeceğiz."

İşte diğer detaylar...

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NAKİT OLARAK ÖDENMEYECEK

Bakan, çiftçinin tarlaya kendi arazisine girişinde ihtiyacı olan mazot ve gübre desteğini kullanabilmesi için onlara verilecek olan Ziraat Bankası kartına doğrudan yükleneceğini bildirdi. Ardından Bakan Kirişci şu cümleleri kurdu:

"Ayni olarak yükleyeceğiz, nakdi olarak kullanımına izin vermeyeceğiz. Birincisi, buraya yüklemiş olduğumuz mazot ve gübre desteklerini 6 ay önce almış olacağız, ikincisi bunları ayni olarak oraya yüklemiş olacağız, üçüncüsü de vatandaşımız o kartı kullanarak gidecek mazot ve gübreyle ilgili alışverişini yapacak. İnşallah bu da kısa sürede uygulanacak. Bunlarla ilgili çalışmalar tamamlanıyor."

  

ZİRAAT BANKASI’NIN 100 BİN LİRA OLAN KREDİ LİMİTİ 200 BİN LİRAYA YÜKSELTİLECEK!

Ziraat Bankası aracılığıyla üreticilere sunulan kredinin limitinin de arttırılacağının müjdesini veren Bakan Kirişci, "Bir diğer uygulamamız da 100 bin lira olan Ziraat Bankasının kullandırdığı kredinin 200 bin liraya çıkarılmasını sağlayacağız. Bu 200 bin liralık limitin 100 bin liralık kısmını yine karta yükleyeceğiz ve yine ayni olarak kullanılmasını sağlayacağız. Nerede? Sadece mazot ve gübrede” ifadelerini kullandı.

Antalya Hali'nde soğan 2.5 TL, domates ve salatalık 3 TL! İşte 17 Eylül 2022 fiyat listesi...
Dolarda kıyamete son 4 gün! Analistler açıkladı: Dolar o rakamı görecek! Hemen bakıp dövizciye koşun!
Altın 4 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!