Kent Haberleri

Mazot ve gübre desteği kaç lira oldu? Mazot ve gübre desteği ne zaman hesaplara yatacak? Çiftçiler şimdi bakın!

Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere sağlanan mazot ve gübre desteği ödemeleri 6 ay öne çekildi. Peki mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot ve gübre desteği ne kadar? Mazot gübre desteği ödemeleri ne zaman? İşte 2022 mazot ve gübre desteği... Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere sağlanan mazot ve gübre desteği ödemeleri 6 ay öne çekildi

Mazot gübre desteği ödemeleri için geri sayım başladı. Çiftçi kayıt sistemine dahil olan çiftçilere sağlanan mazot ve gübre desteği ödemeleri 6 ay öne çekildi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci mazot ve gübre desteği ödeme takvimi ile ilgili açıklamalar yaptı.  

Milyonlarca çiftçi mazot gübre desteği ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, 2022 yılı mazot gübre desteği ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Kirişci, mazot ve gübre desteğinin Mart 2023'e bırakılmayacağına dikkat çekti.

Peki mazot gübre desteği ne zaman verilecek? Mazot ve gübre desteği ne kadar? Mazot gübre desteği ödemeleri ne zaman? İşte 2022 mazot ve gübre desteği...

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, 2022 yılı mazot gübre desteği kapsamında ödemelerin 6 ay öne çekildiğini duyurdu. Fakat mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri net olarak açıklanmadı. 

Habertürk'te yer alan habere göre; göre ve mazot desteği ödemelerinin Ekim'de yani bu ay T.C. kimlik numarasına göre hesaplara yatırılması öngörülüyor. 

Konuyla ilgili açıklamasında, "Biz 2023'te ödeyeceğimiz 2022 yılına ait desteklerimizi, mazot ve gübre desteklemelerimizi 6 ay öne çekip bu ayın sonunda önümüzdeki ayın başında en geç sizin kendinize ait Ziraat Bankası kartlarınıza ayni olarak yükleyeceğiz. Yani sadece mazot ve gübre alabileceksiniz" ifadelerini kullandı ve üreticilerin bu parayı sektör dışında veya başka bir amaçla kullanmasına rıza göstermeyeceklerini dile getirdi. 

"Bu desteği inşallah bu ayın sonunda sizlere veriyor olacağız" diyen Kirişci, kartlara ayni olarak yükleneceğinin altını çizdi ve "Siz de tarlaya giderken ekim için öncesinden mazot ve gübrenizi kartınıza yüklenmiş olacak olan krediden kullanmış olacaksınız" açıklamasında bulundu. 

Bakan Kirişci,  Ziraat Bankası olarak verilen kredi olduğunu işaret ederek,  "Sübvansiyonlu krediler. Bunların bir kısmı 0 faizli. Bu kredilerin limiti 100 bin liraydı. Bunların limitini de 200 bin liraya çıkartıp bunun da yüzde 50'sini sadece mazot ve gübre alımında kullanmanızı sağlayacağız. Bunu da kısa sürede hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu. 

GÜBRE VE MAZOT DESTEĞİ NE KADAR? MAZOT GÜBRE DESTEĞİ 2022 

Bakan Vahit Kirişçi mazot ve gübre desteği fiyatları ile ilgili de konuştu. Hububatta dekar başına 22 lira mazot ve 20 liralık gübre desteği vardı. "Şimdi 22 liralık mazot desteğini 75 liraya, 20 liralık gübreyi 46 liraya çıkartıyoruz" diye konuşan Kirişci, böylelikle dekar başına yapılan yardımın 121 Türk Lirası'na yükseltildiğini ifade etti. 

Emekli zammında o oran netleşti! Ocak 2023 emekli maaşları kaç lira olacak? Hemen bu rakama bakın!

Motorine 1 lira 20 kuruş, benzine 80 kuruş zam! Opet, Total, BP, Shell ve Petrol Ofisi 4 Ekim 2022 fiyat listesi...

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Elinde 1 gram bile altını olanlar hemen bakın! 4 Ekim 2022 altın fiyatları